Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Eksperts: ASV izlūkdienestu izvērtējums nav uzskatāms par brīdinājumu Baltijas valstīm

ASV izlūkdienestu slepenajā izvērtējumā teiktais, ka pastāv "drūmas priekšnojautas, ka Maskava var iebrukt Ukrainas austrumos un dienvidos, spiesties uz rietumiem Piedņestrā, kā arī censties sagrābt teritorijas Baltijas valstīs", nav uzskatāms par brīdinājumu Baltijas valstīm, jo brīdinājums tiktu izteikts tieši, nevis caur medijiem, aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks Kārlis Bukovskis.

Minētais paziņojums vairāk bija domāts ASV, nevis Baltijas valstu sabiedrībai. "Tas nav uzskatāms par brīdinājumu, jo tas notiktu tieši, paziņojot drošības iestādēm un aizsardzības ministram, nevis izplatot paziņojumu medijos," sacīja Bukovskis.

Lai gan paziņojums ir anonīms, tomēr tajā atsaucas uz ASV izlūkdienestiem, tātad tas domāts sabiedrības sagatavošanai, minēja pētnieks. "Ar šādu paziņojumu sagatavo ASV sabiedrību, ka lēmums palielināt militāro atbalstu Baltijas valstīs ir pamatots."

Bukovskis gan teic, ka izvērtējums var būt visnotaļ precīzs, jo šādos secinājumos izskatīti vissliktākie scenāriji. Kā arī, lai gan izlūkdienesti ir birokrātiskas iestādes un to mēģinājumi sabiezināt krāsas ir loģiski, tomēr patlaban situācija ir diezgan nenoteikta, tāpēc Latvijai būtu tas jāņem vērā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ASV izlūkdienestu slepeno izvērtējumu iespēja, ka Krievija iebruks Ukrainas austrumu reģionos, ir lielāka, nekā iepriekš uzskatīts, ziņo televīzijas kanāls CNN.

Divas amatpersonas, kuras vēlējās saglabāt savu anonimitāti, CNN trešdien atzina, ka, lai gan neko nevar droši apgalvot, pēdējo trīs četru dienu laikā vērojamas satraucošas pazīmes, kas liecina par iespējamo iebrukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē