Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Endziņš: Pirmo reizi ir sajūta, ka ar valdību strādājam plecu pie pleca

"Sešu gadu laikā, kopš es vadu Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdi, man pirmo reizi ir sajūta, ka tiešām plecu pie pleca ar Finanšu ministriju, ar premjeru strādājam kopīgi pie nodokļu politikas izstrādes," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma izteicās LTRK vadītājs Jānis Endziņš.

"Pērn augustā ar premjeru vienojāmies, ka šāda nodokļu politika ir vajadzīga. Tur gan bija termiņš, ka līdz 1.aprīlim, kas jau ir mums aiz muguras, bet labā ziņa ir, ka nodokļu politikas vadlīnijas ir pieņemtas. Protams, tas ir tikai pirmais posms. Otrais solis būs visu nodokļu politikas likumprojektu izstrāde, kas ir pietiekami ķēpīgs process. Kā zināms, velns slēpjas detaļās, un ar tām detaļām būs pietiekami smags darbs. Plus parlamentārā fāze. Tādu "hop!" varēsim teikt tikai tad, kad visi ar nodokļu politiku saistītie likumi būs pieņemti Saeimā un prezidenta izsludināti," uzsvēra Endziņš. 

Taujāts par uzņēmēju attieksmi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID), Endziņš norādīja, ka "LTRK cerīgi raugās uz jauno VID vadītāju, un arī tajā vienošanās tekstā, ko mēs noslēdzām ar valdību pagājušā gada augustā, bija uzstādījums, ka VID vadītājam jāsaņem labāka alga, kas arī ir noticis, ka VID ir jāpārskata stratēģija, ņemot vērā Igaunijas pozitīvo pieredzi. Notiek darbs pie šīs stratēģijas pārveides. Tā vēl nav izstrādāta, bet top. Ja tā tiks apstiprināta plus mīnus Igaunijas koncepta līmenī, pēc zināma brīža pilnīgi noteikti redzēsim ikdienā, ka VID efektivitāte arī ēnu ekonomikas apkarošanā būs daudz labāka."

 

 

Top komentāri

?
?
Solidaritātes nodokli atcels, tādēļ tāds prieks?
Emma
E
Ja tas ir ta un Enzins nemelo, un nav no valdibas locekliem uzpirkts un korumpets, ka pirmo reizi 26 gadu postazas laika strada plecu pie pleca, lai sakartotu izlaupito, degradeto Latvijas valsti kuru izlaupa un iznicina Rumpis, Freibergisa, Zaglers, Berzins, Vejonis, Godman un LC zagli, Skele un TP zagli, Lembergs un ZZS zagli, Lesinskis-slesere un vina vaditie banditiskie grupejumi- partijas......tad ir ceriba, ka pec 50 gadiem Latvijas valsts atjaunosies pec si pedejo 26 gadu genocida pret latviesu tautu kadu izvers sis banditiskais rezims.
Man
M
ir sajüta, ka Endzinam trükst sajeegas par notiekosho, un tä nekad nav vinjam piemitusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē