Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Freimanis: Pirms pēdējā balsojuma par Vējoni notiks darbs ar atsevišķiem indivīdiem

Nolūkā iegūt trūkstošās piecas balsis, lai aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) šodien ievēlētu par Valsts prezidentu, notiks darbs ar atsevišķiem indivīdiem, prognozē tirgus un sociālo pētījumu aģentūras _Latvijas fakti _vadītājs Aigars Freimanis.

Patlaban Vējoņa izredzes kļūt par nākamo valsts prezidentu ir atkarīgas no Nacionālās apvienības Visu Latvijai -TB/LNNK lēmuma, taču paralēli tam Vējoņa atbalstītāji darbosies ar atsevišķiem deputātiem no opozīcijas, lai pārliecinātu viņus balsot par Vējoni. Tas būs darbs ar "rezervistiem" - tiem deputātiem, kuri apgalvo, ka nebalsos.

Viņaprāt, mazās opozīcijas frakcijas - No sirds Latvijai un Latvijas Reģionu apvienība būtu reālākās kandidātes, jo tās ir veidojušās neilgi pēc vēlēšanām un tajās nav tik lielas saliedētības. Tāpēc var atrast motivāciju, ar ko pārliecināt šos deputātus. Grūtāk varētu iet ar Saskaņu, jo nav zināms, ko šis spēks par to varētu prasīt pretī. "Viena versija, ka balsis tiks lasītas vinegreta veidā - no katras partijas pa vienai, divām," sprieda Freimanis.

Savukārt Nacionālās apvienības rīcība būs atkarīga no tā, kādas izredzes Levitam tiek saskatītas nākamajā vēlēšanu kārtā.

Komentējot Nacionālās apvienības nostāju, Freimanis uzskata, ka Levita ievēlēšana varētu būt traumējoša esošajai koalīcijai, jo tas var radīt zināmu diskomfortu, ņemot vērā, ka katrai partijai it kā ir savs augstais amats valstī - Nacionālajai apvienībai Saeimas spīkers, Vienotībai - Ministru prezidents un teorētiski Zaļo un zemnieku savienībai - Valsts prezidents. Šāds amatu sadalījums gan varētu tomēr nākt par labu Vējonim.

Freimanis gan atzina, ka viņam nav ne jausmas, vai šodien izdosies panākt atbalstu Vējonim.

Jau ziņots, ka Saeimas ceturtajā balsojumā par Valsts prezidentu visvairāk balsu savāca aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš līdz ar to paliks vienīgais kandidāts, par kuru balsot piektajā balsojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē