Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Garbars: Imigrantu interese par Latviju kā tranzītvalsti ir liela

Nelegālo imigrantu interese izmantot Latviju kā tranzītvalsti ir liela, LTV intervijā otrdien no rīta atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš atzina, ka pēdējā laikā pārkāpumi nav konstatēti katru dienu, taču kopējā prakse ir skaidra, ka nelegālo imigrantu skaits pieaug. 

Bieži vien nav uzreiz skaidrs kā migranti ir nokļuvuši Latvijā. Visvairāk nelegālo imigrantu šobrīd nāk no Vjetnamas, bet Latviju kā tranzītu izmanto, lai nokļūtu Polijā.  

Robežsardzes struktūrvienībās aizturēti ir ļoti daudz cilvēku, sacīja Garbars, norādot, ka kapacitāte uzņemt visus cilvēkus "nav tik liela". Šobrīd robežsardzes darbā tiek likts uzsvars uz "maksimāli efektīvu resursu izmantošanu". Tuvākajos gados darbinieku skaits var tiešām būt par maz.

Būtu nepieciešami vismaz simts jauni robežsargi jau nākamajā gadā un vēl simts gadu pēc tam, tātad līdz 2017. gadam būtu jāpieņem 200 jaunu robežsargu, taču Garbars nebija drošs vai nepieciešamais finansējums tiks piešķirts.

Viņš arī piebilda, ka robežas joslas ieviešana palīdzēs nodrošināt drošību valstī kā arī efektīvāk kontrolēt robežpārkāpējus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē