Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gauss: Sukhoi lidmašīnu iegāde būtu izdevīga; lēmums vēl nav pieņemts

Krievijas lidmašīnu Sukhoi iegāde nacionālajai aviokompānijai airBaltic būtu izdevīgs darījums, taču lēmumu par Krievijas lidmašīnu iegādi nav pieņemts, šodien žurnālistiem apgalvoja airBaltic vadītājs Martins Gauss.

"Pirms pieņemt lēmumu par lidmašīnu iegādi, tiek veikta analīze. Konkrētajā gadījumā Sukhoi lidmašīnas ir lētākas un tiktu piegādātas ar labākiem nosacījumiem," sacīja Gauss.

Viņš uzsvēra, ka nekāds lēmums vēl nav pieņemts. Aviokompānija par konkrēto lidmašīnu iegādi lems tikai pēc tam, kad Saeima pieņems lēmumu par investora piesaisti airBaltic.

Gauss pauda cerību, ka Saeima pieņems aviokompānijai pozitīvu lēmumu. "Ja Saeimas atbilde būs negatīva, tas nekas - nākamajā dienā domāsim, ko darīt. Pagaidām citas alternatīvas neizskatām," sacīja Gauss.

Viņš pauda viedokli, ka lēmums par Sukhoi lidmašīnu iegādi ir politizēts, taču pēc Gausa domām šis būtu izdevīgs darījums.

Tāpat airBaltic vadītājs norādīja, ka Prudentia atrastais investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess nav piedalījies lēmuma pieņemšanā par Sukhoi iegādi.

Kā ziņots, valdība vakar pēc aptuveni trīs stundas ilgas sēdes nolēma, ka pieņems Satiksmes ministrijas (SM) izraudzītā vācu investora Montāga-Girmesa piedāvājumu ieguldīt līdzekļus aviokompānijā airBaltic pēc tam, kad Saeima būs devusi atļauju un kad valsts interesēs būs izdarīti grozījumi līgumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē