Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaceņuks: Putins atjauno mūri, kas dalīja Eiropu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, 2008. gadā iebrūkot Gruzijā un 2013. gadā anektējot Krimu, pārtrauca Eiropas "zelta laikmetu", kas tu valdīja kopš Berlīnes mūra krišanas, piektdien Rīgas konferencē, runājot par ģeopolitiku un globālās ekonomikas saistību, sacīja Ukrainas premjers Arsenijs Jaceņuks.

"Pasaule ir dramatiski mainījusies, manā valstī un ne tikai manā valstī. Visa brīvā pasaule cīnās ar izaicinājumiem," sacīja Jaceņuks. 

"Ģeopolitika ietekmē ekonomiku. Pēc Krievijas invāzijas mēs zaudējām 20% mūsu ienākumu. Mēs zaudējām 65 no 90 ogļu raktuvēm, bet lielākais zaudējums ir cilvēku dzīvības," norādīja Jeceņuks. 

Viņaprāt, Putins Sīrijā, atbalstot Bašira el Asada režīmu, atkal izaicina Eiropu, jo bēgļu krīze ir katastrofa Eiropai.

Putins, pēc Ukrainas premjera domām, cīnās pret Eiropas un brīvās pasaules vērtībām. Labākā "recepte" cīņai ir palikt vienotiem, rīkoties droši un vienmēr būt frontes līnijas priekšā, nevis atkāpties.

Savās Rīgas konferences ievada runās ar Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) arī pieskārās Ukrainas jautājumam, norādot, ka Eiropas un it īpaši Austrumeiropas un Austrumu partnerības valstu drošība ir saistīta ar šī brīzā notikumiem Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē