Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniņš: Daļa vēstnieku uzskata, ka ieroču piegāde Ukrainai būtu bīstama

Daļa vēstnieku uzskata, ka ieroču piegāde Ukrainai būtu bīstama, tā sarunā ar aģentūru LETA sacīja NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).

Kalniņš, kurš atgriezies no vizītes Briselē, norādīja, ka sanāksmē, kurā piedalījās NATO parlamentārās asamblejas vadītāji, lielākā daļa diskusiju bija par Ukrainu un Krieviju.

"Vairāki dalībnieki aktualizēja jautājumu par ieroču piegādēm Ukrainai, un [NATO ģenerālsekretārs Jenss] Stoltenbergs vēlreiz atkārtoja iepriekš pausto, ka tas ir atsevišķu valstu, nevis NATO jautājums, jo organizācijai nav ieroču," viņš sacīja. Tāpat Kalniņš vērsa uzmanību, ka vairākums klātesošo vēstnieku norādījuši, ka ieroču piegāde Ukrainai pašlaik būtu bīstama, jo tas varētu tikai veicināt vardarbību.

"Protams, visi bija satraukušies par Minskas vienošanos, jo vakar izskatījās, ka pamiers ir lauzts. Mēs diskutējām par tālāko rīcību," viņš lakoniski sacīja.

Tāpat tikšanās laikā diskutēts par NATO ātrās reaģēšanas spēkiem.

"Mēs vairāk diskutējām par plāna detaļām - kā tas darbosies. Viena lieta, par ko diskutējām, bija tā, ka programma pagaidām ir saistīta tikai ar sauszemes spēkiem. Izskanēja viedoklis, ka jādomā arī par jūras spēkiem," viņš sacīja, piebilstot, ka Stoltenbergs šādu iespēju vērtēja samērā atzinīgi.

"Interesanti bija arī tas, ka mēs visi uzstādījām jautājumus, bet atbildes nāca no visiem vēstniekiem un tikai pašās beigās Stoltenbergs kaut ko pateica," diskusijas gaitu skaidroja Kalniņš.

NATO Parlamentārā asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. Asambleja palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē