Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniņš: Putina rīcība veicinājusi NATO attīstību

Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcība ļāvusi NATO aliansei attīstīties un risināt nepieciešamās reformas, šādu atziņu diskusijā Latvijas ārējā politika un jaunā Eiropas Savienības (ES) globālā stratēģija pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).Runājot par ES ārējo politiku, Kalniņš pauda viedokli, ka savienībai beidzot ir "jāsavācas kopā", ņemot vērā vairākas problēmas.

Kā vienu no tām viņš minēja jau vairākkārt atsevišķu politiķu teikto, ka ES ir uz iziršanas robežas. "Tā ir problēma, ar kuru saskaramies mēs visi," viņš sacīja, piebilstot, ka ES dalībvalstīm ir jāsastrādājas un jārisina visi izaicinājumi kopā.Kā vēl vienu nozīmīgu jautājumu viņš minēja Lielbritānijas piedāvātās reformas ES, kā arī gaidāmo referendumu par tās izstāšanos no savienības. Kā norādīja Kalniņš, gaidāmajam referendumam būs arī liela ietekme uz ES politiku.Tāpat jāņem vērā, ka ES pašlaik jārisina arī ar migrāciju un terorismu saistītie jautājumi, nepiemirstot arī par Šengenas zonas problēmām. "Pieņemu, ka visi ir vienisprātis, ka tā ir pamats modernajai ES. Daudzos līmeņos ES ir jāsapurinās un jāizkļūst no šīs situācijas," viņš sacīja.Politiķis norādīja, ka NATO pēdējo gadu laikā ir "labi pastrādājusi". Viņš atzina, ka savā ziņā par to var pateikties Putinam, jo viņa rīcība ir palīdzējusi NATO atjēgties un risināt nepieciešamos jautājumus. Kalniņš arī sacīja, ka pēdējo gadu un arī mēnešu laikā - kopš Velsas samita - noticis ievērojams progress, tostarp arī šajā reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē