Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kehris: Pat ja ES paliek tikai Vācija un Igaunija, arī mums tajā jābūt

Es tiešām ceru, ka Eiropas Savienība  saglabāsies - tas ir ļoti nozīmīgi cilvēku kustībai, norāda Ekonomistu apvienības 2010 prezidents Ojārs Kehris.

"Pat ja Eiropas Savienībā (ES) paliktu tikai Vācija un Igaunija, mums tur būtu vieta. Latvijai, cik nu tā var, jāiekļaujas Eiropas ziemeļu blokā. Tas nozīmē- par to nav jākaunas- jākopē Skandināvu modeļi. Kāds var teikt, ka tas ir drusku garlaicīgs modelis, kas varbūt arī atbilst patiesībai, tomēr vismaz skaidrs," norāda ekonomists.

Viņš uzskata, ka ES mums ir nozīmīga cilvēku kustības dēļ, jo jāskatās ne tikai uz to, ka cilvēki ir aizbraukuši, bet arī uz to, kādus pakalpojumus mēs varam sniegt, piemēram, medicīnas un izglītības jomās tiem cilvēkiem, kas no citurienes ierodas Latvijā. "Iespēja dabūt pakalpojumus medicīnā, izglītībā jebkurā no valstīm liek konverģēties visām sistēmām. Kāds būs ieguvējs, kāds - zaudētājs no šīs konverģences."

O. Kehris norāda, ka patreizējā krīzes situācijā Latvija kopumā Eiropā "turās" labi, taču norāda, ka jāmeklē jauni tirgi, turklāt tas jādara pašiem uzņēmējiem nevis jāgaida uz politiķu lobiju konkrētās valstīs. "Ir izdevīgāk, ja uzņēmēji darbojas paši, nevis iet pa šauro taku, ko nosaka mūsu politiķi. Ja kāds paļausies uz to, būs liela vilšanās."

Taču, runājot par Eiropas Savienības nākotni, ekonomists norāda, ka ES nepieciešamas kopējs saskaņots līgums par fiskālo politiku, turklāt vajadzētu arī vienotu nodokļu politiku un Finanšu ministriju. Tāpat nedrīkstot aizmirst arī kopējās drošības un ārpolitiku, uzskata Ojārs Kehris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē