Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pabriks: Eiropas robežu un krasta apsardze nebūs drauds valstu suverenitātei

Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas (LIBE) sēdē EP deputāts Artis Pabriks (Vienotība) prezentēja savu sagatavoto ziņojumu par Eiropas robežu un krasta apsardzības aģentūras izveidošanu, kurā uzsvēra, ka tās izveidošana nav jāuztver kā drauds valstu suverenitātei, bet gan kā līdzeklis Eiropas Savienības (ES) un katras tās dalībvalsts stiprināšanai un drošības nodrošināšanai tajās.

Viņaprāt, ES nepieciešama integrēta robežu pārraudzība un iespējami ātra Eiropas robežu un krasta apsardzes izveide, aģentūru LETA informēja deputāta birojā. "Migrācijas krīzes plašais mērogs ir radījis šaubas Eiropas pilsoņos, vai ES ir gatava sniegt pienācīgu atbildi uz šādiem izaicinājumiem, tādēļ nedrīkstam kavēties. Eiropas pilsoņiem nepieciešama lielāka drošības sajūta. Mums, politiķiem, jāparāda, ka ES var pieņemt lēmumus un būt efektīva," savā runā uzsvēra Pabriks.

Tāpat viņš atgādināja, ka Šengenas zonas izveide ir viens no Eiropas projekta lielākajiem ieguvumiem, taču iepriekš neparedzētā migrācijas krīze, ar kuru šodien sastopamies, ir radījusi daudz jautājumu par Šengenas tālāko pastāvēšanu.

"Labi apsargātas ES robežas ir priekšnoteikums augsta līmeņa drošības nodrošināšanai, kā arī brīvas pilsoņu kustības un vaļēju iekšējo robežu saglabāšanai. Ķēde ir tik droša, cik drošs ir tās vājākais posms. Tas pats var tikt attiecināts uz ES dalībvalstīm un ES ārējo robežu apsargāšanu, kas ir dalīta atbildība," uzskata Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka, sagatavojot ziņojuma projektu, ir mēģināts padarīt topošās aģentūras darbu efektīvāku, lai tā spētu īstenot izvirzītos uzdevumus, tāpat ir pievērsta uzmanība, lai ziņojumā izteiktie priekšlikumi neietekmētu aģentūras izveidošanas laiku, jo ES nepieciešama efektīva robežkontrole, cik ātri vien iespējams.

Jau vēstīts, ka Pabriks ir apstiprināts par EP galveno ziņotāju Eiropas Komisijas priekšlikumam par Eiropas robežu un krasta apsardzības aģentūras izveidi. Ziņojums par Eiropas robežu un krasta apsardzību ir viens no būtiskākajiem likumprojektiem, kas tiks sagatavots LIBE komitejā šī parlamenta sasaukuma laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē