Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Piebalgs: Neieguldot naudu attīstības sadarbībā, NVO zaudē nacionālo potenciālu

Neieguldot naudu attīstības sadarbībā, nevalstiskās organizācijas (NVO) zaudē savu nacionālo potenciālu, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs."Ja mēs attīstības sadarbībā neieguldām savu naudu, NVO zaudē nacionālo potenciālu. Cilvēki saprot, ka bez iziešanas plašākā pasaulē Latvija nevar dzīvot.

Mūsu spēks ir tik lielā mērā, cik mēs ejam pasaulē," skaidroja Piebalgs.Komisārs norādīja uz paralēlēm ar tenisistu Ernestu Gulbi. "Kas viņā ieguldīja naudu? Viņa tēvs. Viņš, protams, pats ir talantīgs puisis un daudz dod arī Latvijai. Caur šiem projektiem, kur mēs atbalstam NVO un atsevišķus zinātniekus, mēs varam iegūt daudz lielāku atpazīstamību. Tas daļēji ir ieguldījums Latvijas intelektuālajā elitē. Tas skan nedaudz prasti, bet tas ir vajadzīgs, jo par to ir liels lepnums."Taujāts, vai Latvijas NVO ir tikpat talantīgas kā Gulbis, lai spētu kvalitatīvi apgūt attīstības sadarbības līdzekļus, Piebalgs norādīja: "To nekad nevar zināt. Ja neiegulda, tad noteikti neviens nebūs tik talantīgs. Ja iegulda, tad var cerēt. Tas, neapšaubāmi, vienmēr būs risks. Arī sportā mums, mazai valstij, ir neticami daudz labu sportistu - Gulbis, brāļi Dukuri, BMX braucēji. Mums ir dabas dots talants daudz strādāt, un mēs varam daudz vairāk sasniegt, salīdzinot ar mūsu relatīvo izmēru pasaulē. Tas pats mākslā, mūzikā. Mēs esam fantastiski arī pret mūsu kopējo skaitu. Ja ir ieguldīti līdzekļi, mēs varam gaidīt stipri lielāku atdevi."Komisāra vērtējumā, Latvijas uzņēmumu un pašvaldību dalības iespējas attīstības sadarbības projektu konkursos palielinās, jo komisija patlaban maina palīdzības politiku lauksaimniecības, lauku attīstības un enerģijas virzienā.Līdz šim ar dalību dažādos konkursos labāk veicies NVO un pašvaldībām, nevis uzņēmumiem. "Vieni mēģināja Ganā, bet tur aizgāja nedaudz greizi. Kad mēģinājām uzlabot konkursu, uzņēmumam vairs nebija intereses. Bet nav traģēdija, ka esam maz pārstāvēti konkursos. Galu galā tā ir nopietna konkurence, daudz kur citur uzņēmumi saņem pasūtījumus ar daudz mazāku piepūli un investīcijām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē