Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Politologs: Valsts prezidents ar pieņemto lēmumu var justies laimīgs

Valsts prezidents Andris Bērziņš var justies laimīgs ar izdarīto izvēli, aicinot zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību, uzskata politologs Jānis Ikstens.

Viņaprāt, prezidents varot justies laimīgs, jo ir dabūjis tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, kādu, iespējams, ir gribējis. Par to liecinot salīdzinoši gludais [premjera kandidāta nosaukšanas] process, aģentūrai LETA sacīja Ikstens.

Straujuma nav atstājusi strauja un neapdomīga cilvēka iespaidu, tāpēc valdības vadīšana turpināšoties līdzšinējā premjera Valda Dombrovska (V) stilā. Ne darbība ministres amatā, ne arī Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā nav radījusi revolucionāra cilvēka iespaidu. "Tā nebūs nekāda [Einara] Repšes uguņošana vai [Andra] Šķēles mācīšana," sprieda politologs.

Jaunās valdības aprises vēl nav skaidras, tomēr, ja taisnība ir tam, ka Zaļo un zemnieku savienības paspārnē būs Zemkopības ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, tad šis politiskais spēks, pēc Ikstena domām, ir izvilcis pilnās lozes. Jautājums ir, vai Labklājības ministrijas pārvaldīšana ir pilnā loze vai ne.

Vienlaikus politologs Straujumas uzstādījumos par jaunās valdības darbu saredz arī priekšvēlēšanu retoriku kā atbildi Saskaņas centra īstenotajai politikai. To, vai Straujuma bija labākā izvēle šim amatam, rādīšot laiks.

Savukārt politikas eksperte Daina Bāra uzskata, ka Valsts prezidents ir pieņēmis racionālu lēmumu.

Straujumai vajadzētu ieviest tradīciju, kas ir ierakstīta Satversmē, proti, ka Ministru prezidenta amata kandidāts pats uzaicina valdībā personas, ko vēlas redzēt kā ministrus. "Vajadzētu pacensties būt objektīvai un atrast cilvēkus, kas ir zinoši par savu sfēru, ir pieredze amatā un prot strādāt komandā," sacīja Bāra. Lai gan valdībā ir nepieciešama ministru nomaiņa, politoloģe uzskata, ka ir vairāki ministri, kuri savu darbu valdībā var turpināt, taču par to ir jāizlemj pašai Straujumai.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents pirmdien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Straujumu veidot jauno valdību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē