Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Prezidents ieinteresēts ministriju izstrādātajos plānos

Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdības pirmās simts dienas valsts prezidents Andris Bērziņš vērtē pozitīvi. Prezidents arī norādīja, ka patlaban valdības darbs ir iegājis koncepciju iesniegšanas fāzē, kas nozīmē, ka tuvākajā laikā viņš tiksies ar ministriem, lai apspriestu tālāk veicamos uzdevumus.

Bērziņš preses konferencē trešdien medijiem norādīja, ka viņš personīgi ir ļoti ieinteresēts Vides un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbā un plāno tuvākajā laikā tikties ar Kasparu Gerhardu (NA), lai apspriestu pašvaldību attīstību koncepciju. Tāpat paredzēta tikšanas ar izglītības ministri Mārīti Seili un pārējiem ministriem.

Pati Straujuma trešdien preses konferencē arī sacīja, ka "mani ministri strādā kā vienota komanda, un man ir prieks par katra ministra darbu. Ministriem ir ārkārtīgi liela atbildības sajūta un darba spējas". Aģentūra LETA vēsta, ka vienlaikus premjere gan atzinusi, ka ir divas nozares, kur nepieciešams ļoti rūpīgs darbs - tās ir izglītība un veselība. Šīs nozares ir ļoti sarežģītas, jo skar plašu cilvēku loku.

Runājot par prezidenta ievēlēšanas kārtību, Bērziņš preses pārstāvjiem atbildēja lakoniski - ka "tas ir Saeimas jautājums" un ka viņam "šobrīd to komentēt nebūtu korekti". Par savu lēmumu, vai atkārtoti kandidēt uz amatu, prezidents informēs laikā no 45.-50. dienai pirms prezidenta vēlēšanām.

Savukārt, komentējot valsts drošības jautājumusprezidents skaidroja, ka trešdien paredzētajā Nacionālās drošības padomes sēdē tiks runāts arī par šo jautājumu. Arī Straujuma vēlreiz uzsvēra, ka patlaban jābūt gataviem jebkāda veida uzbrukumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē