Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Reizniece-Ozola: Ministrijām jāmazina vakanču skaits

Ministrijās jādomā, kā palielināt kvalificēto darbinieku atalgojumu, vienlaikus mazinot vakanču skaitu, šodien tiekoties ar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputātiem, atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Sanāksmē LRA deputāti pauda bažas, ka Latviju pamet iedzīvotāji, tādējādi samazinoties iedzīvotāju skaitam, taču valsts ierēdniecības skaits nemazinās. LRA deputātu ieskatā ierēdniecības apjoms nav proporcionāls valsts iedzīvotāju skaitam.

Reizniece-Ozola uzsvēra, ka viņa vēlas redzēt profesionālu ierēdniecību. Viņa arī atzina, ka atalgojums valsts pārvaldē nav konkurētspējīgs, īpaši konkurējot ar algām atsevišķās nozarēs, piemēram, enerģētikā un informācijas tehnoloģiju jomā.

"Atbalstu priekšlikumu, ka jārisina jautājums par to, kā apmaksāt un motivēt kvalificētus valsts darbiniekus. Taču uzskatu, ka ministrijām ir jāskatās esošo vakanču mazināšanas virzienā. Patlaban valsts pārvaldē ir daudz vakanču, kas netiek ieņemtas," sacīja finanšu ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē