Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Rīgas konferences secinājumi būs vērtīgs avots lēmumu pieņemšanā

Rīgas konferencē gūtās atziņas un secinājumi tās dalībniekiem un organizatoriem būs vērtīgs avots turpmākajā darbā un lēmumu pieņemšanā, noslēdzot konferenci atzinis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (VIenotība).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, viens no nozīmīgākajiem ārpolitikas un drošības politikas forumiem Baltijas jūras reģionā - Rīgas konference 2015 - divu dienu laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcēja valstu vadītājus, ekspertus, diplomātus, profesorus, un mediju pārstāvjus no vairāk nekā 40 pasaules valstīm, lai piedalītos diskusijās par šī brīža dienas kārtības aktuālākajām tēmām drošības politikā.

"Es ceru, ka arī šoreiz tāpat kā līdz šim, kad mēs esam saskārušies ar būtiskām krīzēm, tās atrisinot mēs kļūsim spēcīgāki un izlēmīgāki," noslēdzot Rīgas konferenci pauda Rinkēvičs.

Kā ziņots, Rīgas konferencē ik gadu aktuālākie drošības un ārpolitikas jautājumi tiek skatīti plašā kontekstā. Šogad konferencē tika diskutēts par Eiropas Savienības ģeoekonomisko ietekmi pasaulē, NATO kapacitāti nosargāt stabilitāti pasaulē, kā arī par to, kādas ir Krievijas un rietumu politiskās sadarbības nākotnes perspektīvas. Tāpat notika diskusijas par jaunās paaudzes kara izaicinājumiem, informācijas kara sekām Rietumu demokrātijai, kā arī Eiropas politiskās kārtības nākotni.

Konferences diskusiju paneļos šogad piedalījās Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), Moldovas premjerministra vietniece un ārlietu ministre Natalja Germane, Slovākijas ārlietu ministrs Miroslavs Lajčaks, Rumānijas ārlietu ministrs Bogdans Lucians Auresku, kā arī Norvēģijas ārlietu ministrs Berge Brende un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē