Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rinkēvičs atbalsta jaunu sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai

Ziemeļkorejas darbības palielina nestabilitāti, apdraud mieru un drošību ne tikai Korejas pussalā, bet globāli, tādēļ būtiski turpināt Ziemeļkorejai noteikto starptautisko sankciju stingru ievērošanu, pārliecināts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Viņš šodien piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā Gimnihas sanāksmē, kur uzmanības lokā bija jautājums par Ziemeļkorejas agresīvajām darbībām, veicot ballistisko raķešu un kodolizmēģinājumus.

Ministrs izteica bažas par to, ka Ziemeļkorejas darbības palielina nestabilitāti, apdraud mieru un drošību ne tikai Korejas pussalā, bet globāli, tādēļ būtiski turpināt Ziemeļkorejai noteikto starptautisko sankciju stingru ievērošanu. Tāpat Rinkēvičs pauda atbalstu jaunu sankciju noteikšanai Ziemeļkorejai.

Vienlaikus ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja ANO Drošības padomes centienus un konstruktīvo pieeju, reaģējot uz Ziemeļkorejas provokatīvajām darbībām, un aicināja stiprināt savstarpēju darbību koordināciju, lai panāktu risinājumu miermīlīgā un diplomātiskā ceļā.

Sanāksmes laikā notika arī diskusijas par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesa sarunās un kopīga darba sesija ar aizsardzības ministriem, kurā tika pārrunātas aktualitātes ES drošības un aizsardzības pakotnes ieviešanā.

Top komentāri

Turkoglu
T
Uz mieta jāsprauž tas Latvija kauna traips. Un āmen baznīca.
Patriots
P
Ja tu rinkēvič pieņemsi darbā solvitu, es tevi nekad, nekad neaizstāvēšu no krievu troļļu uzbrukumiem. Lai raimonds tevi izdupsē gardu muti tad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē