Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rinkēvičs pārliecināts par "laimīgām beigām" Ukrainas jautājumā

Situāciju ar Ukrainu varētu salīdzināt ar filmu, kurā trīs ceturtdaļas no laika ļaunie personāži gūst virsroku, taču pēdējā - labie, tā šodien Eiropas Starptautisko tiesību biedrības ikgadējā konferencē, kas pulcē vairāk nekā 420 dalībniekus no 43 valstīm, sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ministrs klātesošajiem skaidroja, ka līdz šim veiktie pasākumi, tostarp Eiropas Savienības (ES) un ASV paustais nosodījums, ir ietekmīgi līdzekļi līdz ar ekonomiskajām sankcijām pret konkrētām fiziskām personām Krievijā.

Rinkēvičs arī pauda pārliecību, ka tas viss ļaus pamazām risināt Krimas aneksijas jautājumu, norādot, ka visās sarunās ar Krieviju vienmēr tiek atgādināts par Krimu.

"Mēs gribētu redzēt, [lai notiek] kā filmā ar laimīgām beigām, kur ļaunie personāži trīs ceturtdaļas filmas laika gūst virsroku, bet pēdējā - labie. Laimīgās beigas būs, bet ne jau divās stundās," sprieda ministrs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

2015.gada februārī Minskā tika noslēgta vienošanās, kas aicina pasludināt pamieru, īstenojot dažādus politiskus, ekonomiskus un sociālus pasākumus konflikta izbeigšanai. Vienošanās noslēgšanā piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet vidutāji bija Vācijas un Francijas līderi.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 9500 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē