Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rinkēvičs rosina vērtēt, vai tiešām turpmākajos gados Latvijai nepieciešams piedalīties World Expo

Nākotnē jādomā, vai Latvijai vispār nepieciešams piedalīties starptautiskajā izstādē World Expo, šādu uzskatu otrdien, 23. decembrī, valdības sēdē pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Viņš sacīja, ka Latvijas pēdējo gadu dalība World Expo nav notikusi bez skandāliem. "Arī gatavošanās nākamgad Itālijā gaidāmajai izstādei nenāk par labu Latvijas tēlam," uzsvēra ministrs.

Rinkēvičs piekrita ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) otrdien valdībā izteiktajam priekšlikumam, ka Latvijai dalība World Expo 2015 lielo paviljona būvniecības izmaksu dēļ būtu jāpārtrauc. "Ekonomikas ministrijas paustie argumenti ir atbalstāmi un nebūtu saprātīgi tērēt naudu tērēšanas dēļ," teica ārlietu ministrs.

Tajā pašā laikā Rinkēvičs piekrita idejai, ka Ekonomikas ministrijai ir jāizvērtē iespēja, kā tomēr nodrošināt Latvijas dalību nākamgad gaidāmajā izstādē, ņemot vērā, ka Latvija nākamgad būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts un Latvijai World Expo 2015 teritorijā iedalīta viena no centrālajām vietām.

Pēc ministra domām, būtu atbalstāmi, ka Latvija starptautiskajā izstādē prezentē informācijas tehnoloģiju nozares sasniegumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē