Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šadurskis: Skolu tīkla optimizācijas gaita būs atkarīga no dialoga ar pašvaldībām

Skolu tīkla optimizācijai ir jānotiek, bet viss būs atkarīgs no dialoga ar pašvaldībām, otrdien žurnālistiem atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība). Viņš skaidroja, ka pašvaldības ir skolu īpašnieces un darba devējas skolotājiem, turpretī valsts ir tā, kas maksā algas. "Ja mums būs labi argumenti, kuros pašvaldības ieklausīsies, tad rezultāts būs," teica ministrs.

Šadurskis atgādināja, ka Izglītības un zinātnes ministrijai ir divi sociālie partneri - pašvaldības un arodbiedrība. "Bieži vien sociālajiem partneriem dažos jautājumos ir diametrāli pretēji skatījumi, tāpēc jāturpina strādāt trijatā, un ļaujiet man būt optimistam," piebilda Šadurskis.

Aicināts vērtēt pērn veiktās reformas izglītības jomā, ministrs norādīja, ka izdevies veikt plānotās reformas, tomēr termiņi bijuši pārāk īsi. "Diskusijas bija daudz garākas un bieži vien arī neproduktīvas, kad diskusijas dalībnieki centās piemeklēt argumentus savam a priori formulētajam viedoklim," atzina Šadurskis.

Tajā pašā laikā ministrs pauda gandarījumu par pedagogu atalgojuma reformas sākšanu.

"Bija grūti un ir joprojām grūti saskaņot tālāko atalgojuma modeli. Ar Finanšu ministriju mums ir diskusijas par finanšu avotiem, bet ar arodbiedrību diskutējam par reformu ieviešanas tempu. Abi ir cieši saistīti jautājumi - ja nebūs finanšu avotu, nebūs tālāka pieauguma. Patlaban turpinām pēdējo saskaņošanas raundu un būsim gatavi iet uz Ministru kabinetu," norādīja izglītības un zinātnes ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē