Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sociālajos tīklos kritizē uz Rīgas satiksmes autobusiem izvietotu reklāmu

Vairāki iedzīvotāji sociālajos tīklos kritizē kādu uz pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) autobusiem izvietotu reklāmu, kurā redzama atkailināta sieviete un teksts ar seksistisku vēstījumu, novēroja aģentūra LETA.Minētā reklāma izraisījusi rezonansi sociālajos tīklos, kur lietotāji pauduši kritiku par šāda satura reklāmas izvietošanu uz transportlīdzekļa, kuru lieto kā pieaugušie, tā bērni.


Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa), kurš nesen aktīvi iebilda pret dzejas ar necenzētiem vārdiem iekļaušanu skolu mācību programmā, preses sekretāre Laila Ivāna norāda, ka reklāmas izvietotāju ieskatā normatīvi šai gadījumā nav pārkāpti, tādēļ iedzīvotāji, kuriem ir pretenzijas pret konkrēto reklāmu, aicināti vērsties Latvijas Reklāmas asociācijas Ētikas padomē vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Savukārt RS preses pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA skaidroja, ka par reklāmu izvietošanu uz Rīgas sabiedriskā transporta atbilstoši noslēgtajam līgumam ir "pilnībā atbildīga" izvietošanas kompānija SIA Pilsētas līnijas, piebilstot, ka kompānija šai situācijā normatīvos aktus nav pārkāpusi.

Zaķis apstiprināja, ka Pilsētas līnijas, kam ir nodotas visas RS reklāmas vietas uz sabiedriskā transporta, ir izvietojusi minēto enerģijas dzēriena XL Energy reklāmu uz trīs autobusiem ar eksponēšanas periodu no 1.decembra līdz 2016.gada 31.janvārim.

Viņš skaidroja, ka Pilsētas līnijas atbilstoši noslēgtajam līgumam ir "pilnībā atbildīgas par izvietotās reklāmas atbilstību normatīvajiem aktiem, mākslinieciskajam, ētiskajām un estētiskajām prasībām". Savukārt RS saskaņo reklāmas pieteikumus, izvērtējot tikai to atbilstību līgumam, piemēram, nomas cena, reklāmas laukums, transportlīdzekļu daudzums, to pieejamība, norāda Zaķis.

RS neesot tiesību vērtēt, vai noraidīt reklāmas pieteikumus to satura vai vizuālā materiāla dēļ.

Zaķis gan piebilda, ka par konkrēto reklāmu gan pirms tās izvietošanas, gan pēc RS ar Pilsētas līnijām bija sarakste, kurā norādīts, ka saņemtas pasažieru pretenzijas par šāda veida reklāmām. Tomēr Pilsētas līniju atbilde bijusi, ka reklāma nekādus normatīvos aktus nepārkāpj un šādus jautājumus uz iesnieguma pamata izskata Latvijas Reklāmas asociācijas Ētikas padome vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Arī noslēgtais līgums paredz, ka tikai pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra atzinuma par reklāmas neatbilstību RS var pieprasīt reklāmas noņemšanu, norāda Zaķis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē