Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Spure: Cietums pedofilus nepāraudzinās

Cietumsods nepalīdzēs par pedofiliju un citiem seksuāla rakstura noziegumiem notiesātajiem atbrīvoties no savām nosliecēm, intervijā telekanālam LNT piektdien norādīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure."Es pilnīgi nešaubos, ka par katru gadījumu, kad persona ir veikusi netiklas darbības vai vardarbību pret bērnu dzimumtieksmes apmierināšanai, būtu jārunā skaļi, bet varu teikt tikai vienu - šai kategorijai [pedofiliem - red.

] cietums īsti nelīdz atbrīvoties no šīs te, kā man gribētos teikt, noslieces, jo tā jau droši vien nav diagnoze," uzskata Spure.Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece skaidroja, ka šādas kategorijas noziedznieku uzvedība ir saistīta ar viņa domāšanu, ar psihiskajām izpausmēm, turklāt nav viens noteikts "pedofila profils" - dzimumnoziedznieki dalās dažādās apakškategorijās. Viņa norāda, ka pēdējo gadu laikā dzimumnoziegumu skaits Latvijā nedaudz sarucis, bet vērsa uzmanību arī uz faktu, ka piektā daļa no ieslodzītajiem par seksuāla rakstura noziegumiem cietumā nonākuši atkārtoti.Taujāta, vai ķīmiskā kastrācija būtu piemērots variants efektīvai šādu noziegumu skaita samazināšanai, Spure skaidro, ka par to labāk zinās spriest mediķi. "Mediķi saka, ka ķīmiskā kastrācija noņems dzimumtieksmi, bet tā var izraisīt citas vardarbīgas izpausmes. Ja šis cilvēks kļūst vardarbīgs vai slepkava, diez vai mēs būsim sasnieguši mērķi," piebilda Spure.Jau vēstīts, ka nesen plašu rezonansi un sašutumu sabiedrībā un atbildīgajās institūcijās izraisīja Liepājas tiesas lēmums saistībā ar divu vīriešu netiklajām darbībām pret kādu mazgadīgu meitenīti. Tiesa varmākām piemēroja vien piespiedu darbu un naudas sodu, kaut bērns netiklībā pavests ilgstoši.Gan Liepājas prokuratūras prokurores, gan tiesneses rīcību aicināja izvērtēt Ģenerālprokuratūra. Kurzemes tiesas apgabala virsprokurors Andris Mikuļskis, veicot izmeklēšanu, secinājis, ka prokurores Ligitas Arājas prasītais sods nav bijis pretrunā likumam, tomēr ir pārāk maigs.Tiesas spriedums apsūdzēts nu jau no trim iesaistītajām pusēm - ir protests no Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras, kā arī apelācijas sūdzības no Liepājas bāriņtiesas un cietušās meitenes advokātes. Ceturtdien bija pēdējā diena, kad tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt.

Top komentāri

viesis
v
P.S. Ir noziedznieku kategorijas, kuriem tiešām ir vajadzīga palīdzība. Nepilngadīgie no nelabvēlīgām ģimenēm, vienkārši cilvēki, kuri neprot izdzīvot mežonīgajā kapitālismā, cilvēki, kuri savas muļķības dēļ izdarījuši likumpārkāpumus, un tādi, kuriem ir psihiskas problēmas. Bet valsts jau šādiem cilvēkiem nekādu praktisku palīdzību arī nespēj sniegt, tur jau tas absurds slēpjas :(
varbūt nāvessodu?
v
ja nekas nelīdz, tad varbūt tomēr varbūt nāvessodu?
tas palīdz upurim
t
ja vainīgais netiek sodīts, ja taisnība neuzvar, tad iedomājieties, kā jūtas upuris?! Noziegums ir izdarīts, upuris ir par to ziņojis, bet nekādas sekas nenotiek??? Upuris jūtas vispār arī tā kā nevajadzētu aizmirst. Bet par upuriem vispār nerunā. Bet tie ir konkrēti cilvēki, mazi bērni, kuriem turpmāk katra diena ir ciešanas, stundu pa stundai. bet vainīgajam nekas, jo redz, nevarot neko padarīt. To apstiprinās katrs psihologs, ka labākā rehabilitācija upurim ir apziņa, ka vainīgais ir sodīts!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē