Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Kopuā 82% aptaujāto uzskata, ka viņi nodokļos maksā pārlieku daudz

Vairums Latvijas iedzīvotāji pašreizējo nodokļu apmēru vērtē kā augstu

airums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējais nodokļu apmērs valstī ir augsts, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Jūlijā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts raksturot pašreizējos nodokļus Latvijā kopumā, tostarp algas atvilkumus, iedzīvotāju ienākuma nodokli, preču un pakalpojumu nodokļus.

Kopumā 82% respondentu pauda uzskatu, ka pašreizējais viņu maksātais nodokļu apmērs ir stipri par augstu vai par augstu. Tikai 9% iedzīvotāji to uzskata par atbilstošu, turpretī 9% aptaujāto bija grūti pateikt.

Vērtējot nodokļu slogu Latvijā kopumā, 88% iedzīvotāju tas šķiet stipri par augstu vai par augstu, bet 7% aptaujāto tas šķiet atbilstošs.

Izvērtējot nodokļu apmēru cilvēkiem ar lieliem ienākumiem, 23% respondentu pauda, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, 19% to uzskata par atbilstošu, savukārt 40% norādīja, ka tas ir par zemu vai pat stipri par zemu.

Atbildot uz jautājumu par nodokļu apmēru cilvēkiem ar vidējiem ienākumiem, 70% iedzīvotāju pauda uzskatu, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, 18% domā, ka tas ir atbilstošs, savukārt 2% tas šķiet zems.

Turpretī, izvērtējot nodokļu apmēru cilvēkiem ar zemiem ienākumiem, 88% norāda, ka tas ir stipri par augstu vai par augstu, bet tikai 4% to uzskata par atbilstošu.

Aptaujā piedalījās 1000 respondentu.

Top komentāri

ekonomikas kurss
e
Man arī gribētos, lai valsts man vēl piemaksā par dzīvošanu, bet tāda iespēja dabā neeksistē. Luksemburgā tā iedzīvotāju daļa, kas maksā mūsējam atbilstošu ienākuma nodokli, saņem vairāk nekā 2 tkstošus mēnesī, tātad nejau nodokļos ir vaina!
Janka Uk
J
Smaga situācija, valsts iekārta ir korumpēta, minimālā alga ir ļoti zema, proporcionāli nostrādātajām stundām,minimālā likme ir vāja,attiecībā pret valstī valdošo dārdzību, mēs UK maksājam 22% tas ir pie patreizējā nodokļu gada 2017 kas nozīmē,ka 11500-32000 £ gadā ir aplikti ar 22% bet Latvijā ir katastrofa,ja nemaldos 34% , tikai Latvijā var pacelt minimālo algu par 10 eiro no 370 2016 gadā uz 380 2017 gadā un neapliekamo minimumu samazināja no 75€ uz 60€ ,tur smadzeņu vietā ir sūdi,un tādai valatij ir paredzēta bojāeja.
taisniba
t
te balsojuma var redzet, ka 87% doma "ka ir par augstu" bet tikai 9.38% uzradijusīs PAREIZO atbildi - "Nevar viennozīmīgi pateikt - jāskatās atsevišķās pozīcijās" - jo 1) nodoklū īpatsvars pret IKP ir viens no zemākajiem ES ap 30% - citur ir pat 40-55 2) nodokļi latijā līdz šim bijuši augsti nabagajiem un zemi bagātajiem (prētēji vairumamam ap 90% pasaules valstu) ... tā ka pareizi - ir kā skatās, kā kuram ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē