Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vīķe-Freiberga: Daba nemīl tukšumu - ja latvieši aizbrauks, te ievāksies kāds cits

"Latvijai nedraud iekarošana tādā nozīmē, kā tas bija agrāk," piektdien LNT raidījumā _900 sekundes _izteicās eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa norādīja, ka nezinām, ko var sagaidīt no Krievijas, bet zinām, ko varam sagaidīt no saviem sabiedrotajiem.

"Izaicinājums būs paturēt tādu demogrāfisku profilu, kur latvieši kā tauta un latviski runājošie arvien būtu vairākumā un valsts varētu paturēt savu īpatnējo nacionālo seju," eksprezidente norādīja LTV raidījumā Rīta Panorāma un piebilda, ka "daba tukšumu nemīl, un, ja visi latvieši izbrauks, te ievāksies kāds cits."

Bijusī Valsts prezidente gan norādīja, ka viņai nav iebildumu pret iebraucējiem, kas apmetas Latvijā uz dzīvi. "Runa ir par to, ka valstī jābūt latviešu tautai un pietiekamā skaitā - tikai tā tauta var eksistēt."

"Tāpat arī ja demogrāfiskie rādītāji paliks ar līdzīgām tendencēm kā tagad - tad nākotne nerādās spoža," sacīja eksprezidente. 


Top komentāri

Jurijs
J
Pareizi Freiberga kundze.Un tas busim te mes, krievi.Davaj atrak vacieties prom stradat un dziivot uz arzemes.Stalina laikos tads genocids ne bija tik liels ,ka tagad ,,pret latvietim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē