Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

28.decembrī plānots repatriācijas reiss no Lielbritānijas

Repatriācijas reisu no Lielbritānijas īstenos Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic un plānots, ka tas notiks 28.decembrī plkst.17.30, pēc Baltijas ārlietu ministru videokonferences aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš pavēstīja, ka vietas reisā tiks dalītas trīs daļās un šoreiz biļetes brīvā tirdzniecībā nebūs. Rinkēvičs skaidroja, ka triju Baltijas valstu vēstniecības nopietni izvērtēs kritērijus un veidos repatriantu sarakstus.

"Mēs runājam par valstspiederīgajiem, kuriem ir sociāli, humāni vai juridiski pamatoti iemesli atgriezties. Tie, piemēram, ir cilvēki, kas pēc 1.janvāra nevarēs uzturēties Apvienotajā Karalistē Brexit dēļ, vai valstspiederīgie, kas bijuši Lielbritānijā darba komandējumā," pauda ministrs.

Rinkēvičs teica, ka Lietuva un Igaunija nodrošinās savu valstspiederīgo transportēšanu no Rīgas. Savukārt Latvijas valstspiederīgajiem pēc ierašanās būs jāveic obligāts Covid-19 tests un jāievēro desmit dienu pašizolācija valsts norādītā un apmaksātā viesnīcā.

Kā norādīts Ārlietu ministrijas (ĀM) tīmekļvietnē, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Ārlietu ministrijas organizēs kopīgu repatriācijas reisu 28.decembrī no Londonas Getvikas lidostas.

ĀM norāda, ka reiss būs paredzēts vienīgi tiem Baltijas valstu valstspiederīgajiem, kuriem ir nepieciešama neatliekama atgriešanās Latvijā, jo persona nonākusi ārkārtas situācijā, atrodoties Apvienotajā Karalistē īslaicīgi, vai tai ir vajadzīga tūlītēja un neatliekama palīdzība sociālu, humānu vai juridisku apsvērumu dēļ.

Katrs gadījums tiks vērtēts individuāli, un ĀM ir tiesības pieprasīt potenciālajiem konsulārās palīdzības saņēmējiem papildu informāciju vai dokumentālus pierādījumus, kas apliecina viņu atrašanos ārkārtas situācijā. Lidmašīnas biļešu izdevumi - 220 eiro, ieskaitot vienu nododamu bagāžas vienību - būs jāsedz pašiem repatriantiem.

Savukārt 28.decembra reisā Rīga-Londona biļetes varēs iegādāties tikai Lielbritānijas pilsoņi un personas, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Apvienotā Karaliste, mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsver Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

ĀM uzsvēra, ka tos Latvijas valstspiederīgos, kuri ir saskārušies ar nopietniem ārkārtējiem apstākļiem un vēlas pretendēt uz repatriācijas reisu, ir aicināti līdz 24.decembra plkst.10 pēc Apvienotās Karalistes laika sazināties ar vēstniecības Konsulāro nodaļu, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz +44 (0) 20 772 59 212.

"Tos, kuri Apvienotajā Karalistē dzīvo, ilgstoši uzturas pie draugiem un radiem vai ir atbraukuši ciemos, lūdzam nogaidīt, līdz situācija normalizējas un tiek atjaunota regulārā aviosatiksme," pauda ĀM.

LETA jau rakstīja, ka, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, no pirmdienas līdz 1.janvārim ir aizliegti pasažieru pārvadājumi uz Lielbritāniju.

Svētdien Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.

Pievienota 9.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas