Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Maxima Latvija: Traģēdijas dienā nauda no galvenās kasieres netika inkasēta

Izskanējusī informācija, ka Zolitūdes traģēdijas dienā inkasatori ir izņēmuši naudu no veikala Maxima galvenās kasieres un aizbraukuši, ir nepatiesa, biznesa portālam Nozare.lv teica SIA Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš skaidro, ka 21.novembrī inkasācija bija plānota vien vēlā vakarpusē. "Turklāt ārējie inkasatori naudas inkasāciju neveic tirdzniecības zālē, tādējādi izskanējusī informācija, ka Zolitūdes traģēdijas dienā inkasatori ir izņēmuši naudu no galvenās kasieres un aizbraukuši, ir nepatiesa."

To, ka traģēdijas dienā ārējā veikala inkasācija netika veikta, apliecina gan uzņēmums, kas veic inkasācijas, gan Maxima inkasācijas atskaites.

Veikala iekšējā inkasācija tiek veikta vairākas reizes dienā, atkarībā no tā, cik naudas uzkrājies kases aparātos. Kopējā inkasācija bankai 21.novembrī netika veikta, uzsver Beseris.

Maxima Latvija pārstāvis patlaban vēl nevarēja pateikt, cik reizes 21.novembrī tika veiktas iekšējās inkasācijas, kā arī to, kāda naudas summa tika inkasēta, kamēr veikals vēl darbojās.

Kā ziņots, Eiropas Parlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis (Alternative) dažas dienas pēc traģiskā notikuma Zolitūdē vēstīja, ka tā vietā, lai pēc signalizācijas ieslēgšanās no veikala sāktu evakuēt cilvēkus, pēc aculiecinieku teiktā, tika sākta inkasācija.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas