Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunā Saskaņa pārsūdzējusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus

Partija Jaunā Saskaņa Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) apstrīdējusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus, aģentūra LETA noskaidroja CVK. Jaunās Saskaņas līderis Jānis Kuzins iesniegumā CVK norādījis, ka Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmums apstiprināt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus, viņaprāt, ir prettiesisks un atceļams.

Ņemot vērā vairāk nekā 600 neapzīmogotu aplokšņu konstatēšanu vēlēšanu gaitā, Jaunā Saskaņa uzskata, ka ir būtiski ietekmēti vēlēšanu rezultāti ne tikai starp tajā tikušajām un netikušajām partijām un apvienībām Rīgas domē, bet arī starp tikušo un netikušo deputātu kandidātu plusiem un mīnusiem. Tās ieskatā, minēto iemeslu dēļ ir iespējam cits deputātu sastāvs jaunajā Rīgas domē.

Kuzins uzskata, ka divu iecirkņu dēļ tiek ierobežota vēlētāju griba, kas "ir Latvijas starptautisko saistību, Satversmes, Krimināllikumā un citu likumu un normatīvo aktu pārkāpums".

Viņš arī pauda, ka vairākiem Rīgas vēlētājiem nebija iespējas nobalsot mājās, lai gan viņi tam bija reģistrējušies atbilstoši likumam, kas Kuzina ieskatā ir rupjš pārkāpums. Viņš lūdz pārskaitīt balsis visos vēlēšanu iecirkņos.

Ņemot vērā visu iepriekšminēto, Kuzins lūdz atcelt Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, atcelt Rīgas pilsētas vēlēšanu 97.un 144.iecirkņu vēlēšanu rezultātus un iecirkņa komisiju lēmumus par to apstiprināšanu. Tāpat tiek lūgts izsludināt jaunas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Rīgas pilsētas 97.un 144.vēlēšanu iecirkņos.

Partija arī lūdz pārskaitīt balsis visos Rīgas vēlēšanu iecirkņos, kā arī, ņemot vērā pārkāpumu smagumu, raksturu un skaitu, izsludināt jaunas ārkārtas vēlēšanas Rīgas pilsētā.

Kā ziņots, Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevar ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām. CVK abos gadījumos jau lēmusi lūgt Valsts drošības dienestu veikt lietas apstākļu pārbaudi.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus iespējams apstrīdēt līdz trešdienai.

Šodien CKV informēja, ka ārkārtas vēlēšanās neieskaitītas vēlēšanu aploksnes varētu ietekmēt partijas Saskaņa un partiju apvienības Jaunā vienotība (JV) mandātu skaitu jaunievēlētajā Rīgas domē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas