Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Maxima apgrozījums audzis par spīti Zolitūdes traģēdijai

Zolitūdes traģēdija un tai sekojušie aicinājumi boikotēt Maxima tirdzniecības vietas nav traucējuši SIA Maxima Latvija palielināt apgrozījumu - pērn tas pārsniedzis 670 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Tiesa, peļņas rādītāji gan par 13% sarukuši - pērn uzņēmums nopelnījis 18 miljonus eiro, vēsta TV3 Ziņas.

Uzņēmums turpinot darīt visu, lai atjaunotu pircēju un darbinieku uzticību, stāsta tā pārstāvis Jānis Beseris. Jau vairākus mēnešus Maxima īsteno tā dēvēto pārmaiņu plānu. "Vairāk kā seši miljoni eiro investēti atalgojuma palielināšanai tirdzniecības darbiniekiem - šeit runa ir par stundas tarifa likmēm, tāpat visiem veikalu darbiniekiem nodrošinātas jaunas formas un darba krēsli, strādājam arī pie slodzes samazināšanas," paveikto uzskaita Beseris.

Pārmaiņu plānam šogad paredzēti 11 miljoni eiro, no kuriem divi novirzīti traģēdijas upuru tuvinieku atbalstam. Iepriekš atklājās, ka uzņēmuma vadība pretojas darbinieku arodbiedrības izveidei - nu tapusi arī tāda, tomēr tajā uzdrošinājušies iestāties vien 100 no vairāk nekā 7000 darbiniekiem. Sāpīgākie jautājumi aizvien esot atalgojums un slodze, bet vismaz par virsstundām tagad norēķinoties korekti.

Uzsāktajā kriminālprocesā nepilnus deviņus mēnešus pēc Zolitūdes traģēdijas nevienam nav piemērots pat aizdomās turamā statuss. Vairāku cietušo pārstāvis tiesā Aldis Gobzems TV3 norāda, ka tiesvedība varētu pamatīgi ieilgt. Civillietas nozīmētas uz 2016.gadu un to izskatīšana ievilksies uz vismaz vēl pieciem. "Latvijā rezultātu nebūs. Faktiski vienīgais, ko mēs varam darīt - cieņpilni iziet visu procesu Latvijā, bet pēc tam vērsties starptautiskās institūcijās, kā Eiropas Cilvēktiesību tiesa," viņš norāda. Viņaprāt, cilvēki esot kļuvuši vienaldzīgi un viņu atmiņa - pārāk īsa, lai gan pēc traģēdijas nav apritējis pat gads.

Lielākajā traģēdijā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam Zolitūdē, bojā gāja 54 cilvēki, bet desmitiem guva ievainojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas