Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Olainfarm valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Lauris Macijevskis

Zāļu ražotāja Olainfarm jaunieceltā padome ceturtdien veikusi izmaiņas kompānijas valdes sastāvā, tostarp par kompānijas valdes priekšsēdētāju iecelts Lauris Macijevskis, teikts kompānijas paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Atbilstoši padomes lēmumam no amata atbrīvots kompānijas līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs, kā arī valdes locekļi Mihails Raizbergs un Vladimirs Krušinskis, bet darbu valdē turpinās Veronika Dubicka, Raimonds Tereņtjevs, Mārtiņš Tambaks un aprīļa sākumā valdē ieceltais Macijevskis.

Vienlaikus kompānijas valdē no jauna iecelta Olainfarm lielākā akcionāra Olmafarm vadītāja Milana Beleviča, kā arī Signe Baldere-Sildedze un Mārtiņš Pūriņš.

Tāpat atbilstoši Olainfarm padomes lēmumam vairākiem valdes locekļiem noteiktas pārstāvības tiesības, tostarp Dubickai, Tereņtjevam un Pūriņam noteiktas tiesības pārstāvēt Olainfarm tikai kopā ar vēl diviem valdes locekļiem, Macijevskim, Belevičai un Balderei-Sildedzei noteiktas tiesības pārstāvēt Olainfarm atsevišķi, bet Tambakam pārstāvības tiesības nav mainītas, saglabājot tiesības pārstāvēt kompāniju atsevišķi.

Olainfarm pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka ceturtdien kompānijas padomes sēde tika uzklausīti valdes locekļi, konstatējot rupju pilnvaru pārsniegšanu un nepienācīgu pienākumu izpildi.

"Olainfarm padome bija spiesta pieņemt lēmumu par izmaiņām valdē, jo, iepazīstoties ar situāciju uzņēmumā, atklājās valdes locekļu rupji pārkāpumi. Konstatēta maldinošu ziņu izplatīšana par Olainfarm akcionāru sastāvu, kā arī pretlikumīgi paziņojumi par iepriekš izsludinātas akcionāru ārkārtas sapulces atcelšanu. Atklājās, ka 1.aprīlī Olainfarm valde ir parakstījusi un iesniegusi pieteikumus Uzņēmumu reģistrā par neesošas un fiktīvas akcionāru ārkārtas sapulces norisi," klāstīja kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus Olainfarm padome uzdeva valdei vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai pārbaudītu vai minēto valdes locekļu darbībās ir konstatējams noziedzīgs nodarījums.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka jaunieceltajiem valdes locekļiem ir iepriekšēja pieredze vadošos amatos. Tostarp Pūriņš ir informācijas tehnoloģiju jomas profesionālis, kurš iepriekš strādājis AS "Sadales tīkls" un Latvijas Universitātē, bet Baldere-Sildedze un Beļeviča iepriekš ieņēmušas amatus "Olainfarm" padomē.

Jau ziņots, ka jaunieceltā padome pirmās izmaiņas Olainfarm valdē pieņēma 1.aprīlī, no amata atbrīvojot valdes locekli Ingu Krūkli un viņas vietā ieceļot Macijevski.

Tāpat vēstīts, ka Uzņēmumu reģistrs otrdien, 2.aprīlī, apstiprināja izmaiņas Olainfarm valdes un padomes sastāvā. Tādējādi šobrīd uzņēmuma padomi vada ekonomists Gundars Bērziņš, bet tās sastāvā strādā arī Jānis Buks, Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Šādā sastāvā padomi pirmdien, 1.aprīlī, pie uzņēmuma ieejas novietotā mikroautobusā iecēla akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,5% akciju.

Olainfarm nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

pievienota 5.-8.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas