Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tele2 klients mēnesī norunājis 9000 minūšu, cits sūtījis 30 000 īsziņu

Kāds mobilo sakaru operatora Tele2 klients mēnesī norunājis 9000 minūšu, bet cits nosūtījis 30 000 īsziņu, informēja Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Šie skaitļi pieminēti kā kuriozi Tele2 paziņojumā medijiem par priekšapmaksas kartes Zelta zivtiņa jaunāko neierobežotu sarunu plānu No Limit, kas tika pieteikts ar afišām ielās un reklāmu dažādos medijos jau pirms vairākām dienām. Tas piedāvā neierobežotus zvanus uz Tele2, Bites, LMT un Lattelecom tīkliem, kā arī desmit megabaitu datu pārraidi par 4,99 latiem mēnesī.

"Šogad līdz brīdim, kad Tele2 sāka piedāvāt bezlimita tarifu plānus, Tele2 tīklā tika sasniegts sarunu rekords - vairāk nekā 9000 minūtes mēnesī, kas nozīmē, ka kāds no klientiem vairāk nekā sešas dienas mēnesī ir pavadījis, runājot pa mobilo tālruni," teikts paziņojumā.

"Šādu sarunu rekordu sasniedzis gan kāds sarunu kartes Zelta Zivtiņa klients, gan Tele2 pēcapmaksas pakalpojumu klients. Savukārt nosūtīto īsziņu rekordu mēnesī - vairāk nekā 30 000 - uzstādījis kāds sarunu kartes Zelta Zivtiņa klients. Pēcapmaksas segmentā nosūtīto īsziņu rekords sasniedzis gandrīz 10 000," informē Tele2.

Tele2 paziņojumā arī teikts - kompānija, pētot zvanu datus, konstatējusi, ka "sievietes runā pa mobilo telefonu par 22% vairāk nekā vīrieši, kā arī par 20% vairāk nosūta īsziņas. Savukārt vīrieši vairāk lieto internetu mobilajā telefonā - izmantotais datu pakalpojuma apjoms ir par 60% lielāks nekā sievietēm".

Tele2 informācija, ka viena persona mobilo sakaru tīklā nosūtījusi 30 000 īsziņu viena mēneša laikā nāk pēc tam, kad Nozare.lv ziņoja, ka Datu valsts inspekcija (DVI) saņēmusi vismaz 26 sūdzības un pēta, vai īsziņu sūtīšanas akcija par Latvijas Mobilā telefona (LMT) jauno tarifu Brīvība ir komerciālo paziņojumu sūtīšanas aizlieguma pārkāpums.

Kopumā šādas īsziņas saņēmuši teju 75 000 Bite Latvija un 147 000 Tele2 pakalpojumu lietotāju.

Jau ziņots, ka No Limit ir jaunākais solis trīs Latvijas mobilo sakaru operatoru jau vairāk kā mēnesi ieilgušajā "cenu karā", kuru ievadīja LMT, piedāvājot tarifu Brīvība ar neierobežotiem zvaniem un īsziņām par 6,99 latiem mēnesī. Tam sekoja līdzīgs Tele2 Zelta piedāvājums, kas blakus sarunām un īsziņām par 7,99 latiem mēnesī arī piedāvāja 500 MB datu pārraides jaudas.

Bite Latvija, kas pirmā cēla trauksmi it kā par nelūgtu un, iespējams, nelikumīgu masveida īsziņu sūtīšanu, lai reklamētu LMT jauno tarifu, pieteica savu 5,55 tarifu, kas piedāvā neierobežotus zvanus uz Bites, LMT, Tele2 un Lattelecom tīkliem un 500 MB mobilā interneta jaudas par 5,55 latiem.

Tam sekoja Tele2 paziņojums, ka plāns Zelta pacēlis datu pārraides limitu līdz vienam gigabaitam (Gb).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas