Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tele2 no 1.jūlija paaugstina mobilo sakaru cenas

Mobilo sakaru operators Tele2 no šodienas veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Salīdzinot līdzšinējos tarifus ar jaunajiem, Nozare.lv aprēķini liecina, ka tarifu plāns Nr.3 sadārdzināsies par 16,9%, Nr.5 - par 12,37%, bet Zelts - par 5,45%.

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis biznesa portālam Nozare.lv iepriekš skaidroja, ka cenu korekciju "tikai trīs tarifu plāniem košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, t.i., vidēji par 74 eiro centiem" esot bijis nepieciešams veikt, lai varētu turpināt investīcijas tīklā un lai klientiem piedāvātu jaunākās tehnoloģijas.

No cenu celšanas iegūtie līdzekļi tikšot ieguldīti tīkla investīcijās, uzsvēra Spoģis.

Viņš paskaidroja, ka nozares apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā esot samazinājies par gandrīz trešdaļu, pie kā daļēji esot vainojami Eiropas Komisijas noteiktie samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi.

Pēc Spoģa teiktā, esošā situācija, kad mobilo sakaru cenas pēdējos desmit gadus esot tikai kritušās, izveidojusies, pateicoties Tele2 ienākšanai Latvijas tirgū un no tā izrietošajai konkurencei ar Latvijas Mobilo telefonu.

Tarifu plāni Nr.3, Nr.5 un Zelts piedāvā neierobežotas balss sarunas un īsziņas uz lielāko daļu tīkliem Latvijā un ierobežotu datu pārraides apjomu, ko iespējams par atsevišķu samaksu papildināt. Vēsturiski Nr.3 un Nr.5 nosaukti pēc to izmaksām latos - attiecīgi to mēneša maksa savulaik bija trīs un pieci lati mēnesī, kamēr dārgākais Zelts izmaksāja 8 latus.

Pēc pāriešanas uz eiro tarifu cenas tika precīzi pārrēķinātas un attiecīgi izmaksāja 4,27, 7,11 un 11,37 eiro.

Tele2 ziņojumā klientiem teikts, ka no pirmā jūlija cenas tiks paceltas un tarifs Nr.3 mēnesī maksās 4,99 eiro, Nr.5 - 7,99 eiro, bet Zelts - 11,99 eiro. Centu vērtības visiem pakalpojumiem paaugstinātas līdz 99, kas nereti tiek uzskatīts par efektīgu mārketinga paņēmienu.

Tele2 ir zviedru Tele2 AB grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina 37,6 miljoniem klientu 11 valstīs fiksētos un mobilos sakarus, kā arī datu pārraides un interneta pakalpojumus. Uzņēmums pērn strādājis ar 18 518 558 eiro peļņu, kas ir par 21% lielāka nekā 2012.gadā, kad tika nopelnīti 15 256 412 eiro un apgrozījums bijis 110 074 189 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012.gadā, kad tas bija 118 323 970 eiro.

Tele2 Latvijā formāli pieder Tele2 Holdings, kas savukārt pieder zviedru koncernam. Tele2 Holdings arī pieder citas Tele2 struktūrvienības Latvijā, tostarp Tele2 Shared Services Center, kas veic rēķinvedības un uzskaites sistēmu uzturēšanu Tele2 grupai visā Eiropā no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas