Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aizdomu ēna liek rotēt robežsargam prom no robežas

Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Normunds Garbars izvēlējies rotēt nu jau bijušo VRS Ludzas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta priekšnieku Valdi Maslovski uz VRS Ludzas un Rēzeknes Imigrācijas nodaļas priekšnieka vietu. Lēmums pieņemts pēc tam, kad uz V. Maslovski sāka krist aizdomas par cigarešu kontrabandas piesegšanu, norāda laikraksts Diena.

"Tas ir zemāks amats ar zemāku atalgojumu un nav saistīts ar darbu uz pašas robežas," izvēli rotēt šim amatam skaidroja VRS priekšnieks Normunds Garbars.

Laikraksts Diena jau ziņoja par labi izstrādātu cigarešu kontrabandas piesegšanas shēmu, ko, iespējams, īstenojušas vairākas Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersonas. V. Maslovskis nebija vienīgā amatpersona, uz ko norādīja informācijas avots, pārējo lomas šajos notikumos vēl tiek šķetinātas. Pašas uzrunātās amatpersonas norāda, ka anonīmā avota sniegtā informācija ir apmelojoša atriebība par kādu pērnā gada nogalē aizturētu cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

Pagaidām V. Maslovskis ir vienīgā amatpersona, kura kritusi vadības nežēlastībā. "Mūsu rīcībā nav informācijas, kas varētu kalpot par pamatu disciplinārlietas vai vēl jo vairāk – kriminālprocesa sākšanai pret citām amatpersonām," norādīja N. Garbars, taču piebilda, ka VRS veic resorisku informācijas pārbaudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas