Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aizsardzības ministrijai uzticēs arī NBS dalības starptautiskajās operācijās plānošanu

Valdība otrdien, 9.jūlijā, atbalstīja grozījumus Aizsardzības ministrijas (AM) nolikumā, kas paredz, ka viens no ministrijas uzdevumiem būs arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) dalības starptautiskajās operācijās plānošana.Tāpat grozījumi paredz, ka ministrija koordinēs arī informācijas tehnoloģiju drošības politikas veidošanu un īstenošanu.

Ministrija norāda, ka šādi grozījumi nepieciešami, jo 2010.gadā ir notikusi NBS reforma, kuras laikā daļa NBS uzdevumu tika nodota AM. Darba gaitā ir radusies nepieciešamība precizēt AM uzdevumus, īpaši uzsverot dalības starptautiskajās operācijās plānošanas uzdevumus. Ņemot vērā risināmo jautājumu specifiku, AM arvien biežāk saskaras ar nepieciešamību iecelt ierēdņu amatos karavīrus kā personas ar specifiskām militārām zināšanām.Patlaban 11,7% ministrijas personāla ir karavīri, kas pilda ierēdņa amatu un lielākoties nodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar starptautisko operāciju un aizsardzības spēju plānošanu. Tas veicina ciešu saikni starp AM un NBS, uzlabo sadarbību aizsardzības resorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas