Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Aktīvistu organizācija neizslēdz, ka pie Rēzeknes nogāzies Baltkrieviju pārlidojušais Shahed

Baltkrievijas aktīvistu monitoringa organizācija "Belaruski Hajun" neizslēdz, ka Latvijas austrumos pie Rēzeknes nogāzies "Shahed" tipa drons, kas sestdienas rītā lidojis pāri Baltkrievijas teritorijai.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra Latvijas Aizsardzības ministrijā, ņemot vērā, ka šobrīd notiek izmeklēšana par situāciju, ministrija nevar apstiprināt šādu sasaisti. "Atbildīgie dienesti veic padziļinātu apstākļu analīzi, kur informācija ir klasificēta. Līdz ko būs veikta analīze, Aizsardzības ministrija informēs sabiedrību par secinājumiem," uzsver ministrijā.

"Atgādināsim, ka vakar ap plkst.6.30 Navahrudakas (Novogrudoka) rajonā tika pamanīts "Shahed" tipa drons kamikadze, kas plkst.5.16 bija ielidojis Pinskas rajonā," platformā "Telegram" svētdien norādīja "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Navahrudaka atrodas Grodņas apgabalā 70 kilometru attālumā no robežas ar Lietuvu, Pinska - Brestas apgabalā pie robežas ar Ukrainu.

"Tālākais šaheda pārvietošanās maršruts pa Baltkrievijas teritoriju nav zināms, bet ir konkrēti zināms, ka šaheds turpināja kustību, saglabājot kursu uz ziemeļiem," piebilst projekta autori.

"Norādīsim, ka attālums no Navahrudakas līdz Rēzeknei ir aptuveni 335 kilometri, ar vidējo ātrumu 200 kilometri stundā drons varēja sasniegt Rēzekni jau ap plkst.8.30 no rīta," skaidro "Belaruski Hajun".

"Līdz ar to nevar izslēgt, ka šaheds, kas nogāzās pie Rēzeknes, varētu būt tas pats šaheds, kas no rīta lidoja pie Navahrudakas," pieļauj monitoringa centra pārstāvji.

Par "šahedu" pie Rēzeknes nogāzušos lidaparātu dēvē baltkrievu aktīvisti. Latvijas amatpersonu paziņojumos minēts "militārās nozīmes Krievijas bezpilota lidaparāts".

"Turklāt atgādināsim, ka naktī no 6. uz 7.septembri Baltkrievijas republikas Gaisa spēku aviācija bija manīta Viļejkas rajonā, valsts ziemeļos, un tas var liecināt par to, ka vakar Baltkrievijas ziemeļus sasniedzis nevis viens, bet divi šahedi," pieļauj "Belaruski Hajun".

Krievijai veicot triecienus Ukrainai ar droniem "Shahed", krievu droni bieži mēdz ielidot Baltkrievijas teritorijā. Tas notiek, gan lidojot uz mērķiem Ukrainā, gan arī lidojot atpakaļ no Ukrainas gaisa telpas.

Kā vēstīja ""Belaruski Hajun", naktī uz sestdienu Baltkrievijas gaisa telpā ielidojuši astoņi droni - septiņi trieciendroni un viens izlūkošanas drons.

Krievijas pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara gaitā krievu raķešu un dronu atlūzas reģiona valstu teritorijā atrastas vairāk nekā 20 reižu, svētdien atgādina "Radio Brīvība".

Atlūzas atrastas Rumānijā, Polijā, Moldovā, Bulgārijā, Horvātijā un Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas