Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ĀM: Austrumu partnerībai jābūt ES ārpolitikas prioritātei

Austrumu partnerība jāuztur kā Eiropas Savienības (ES) ārpolitikas prioritāte, turpinot stiprināt partnervalstu sadarbību ar ES, uzrunā Austrumu partnerībai veltītajā konferencē Rīgā sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, parlamentārā sekretāre atzinīgi novērtēja Austrumu partnerības politikas ieviešanā sasniegtos rezultātus, norādot, ka kopš iepriekšējā Austrumu partnerības samita ir panākti konkrēti rezultāti, piemēram, apstiprinātie ES bezvīzu režīmi ar Gruziju un Ukrainu.

Kalniņa-Lukaševica klātesošos Austrumu partnervalstu pārstāvjus aicināja turpināt aktīvu reformu procesu un īpaši uzmanību veltīt Asociācijas un Visaptverošās brīvās tirdzniecības zonas līgumu nosacījumu pilnīgai ieviešanai. Viņa arī aicināja pievērst uzmanību praktiski sasniedzamām iniciatīvām, kas tālāk sekmētu kopīgo ES un Austrumu partnervalstu sadarbību.

"Samitā ir kopīgi jānosaka skaidrs plāns tālākai Austrumu partnerības politikas attīstībai. Uzmanībai jābūt vērstai uz jomām, kurās varam sasniegt pozitīvus rezultātus," teica parlamentārā sekretāre, aicinot apsvērt iespējas veicināt attiecības ar ambiciozajām partnervalstīm, kuras meklē dinamiskākas attiecības ar ES.

Kā norāda ĀM, 8. un 9. jūnijā Rīgā norisinās Austrumu partnerībai veltīta Baltijas Asamblejas, Beniluksa valstu parlamentu, Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas (GUAM) Parlamentārās asamblejas, Ziemeļu padomes un Višegrādas valstu konference "Kopīgi stiprinot mūsu sadarbību".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas