Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM: Uz Lielbritāniju avioreisi nav plānoti, jo epidemiologi norāda uz pārāk lielu saslimušo skaitu

Uz Lielbritāniju pašlaik tieši avioreisi no Latvijas nav plānoti, jo epidemiologi un Veselības ministrija norāda uz pārāk lielu saslimušo skaitu šajā valstī, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

ĀM parlamentārā sekretāre skaidroja, ka saskaņā ar epidemioloģiskajiem kritērijiem robežšķirtne ir 25 saslimušo skaits uz 100 000 iedzīvotājiem. Savukārt Lielbritānijā saslimšanas rādītāji ir krietni augstāki, norādīja Kalniņa-Lukaševica.

Iedzīvotājiem no Lielbritānijas ir iespējas nokļūt Latvijā, ceļojot ar komercreisiem caur Frankfurkti, no kuras tagad ir regulāra satiksme uz Rīgu. Tāpat ir iespēja nokļūt Latvijā ar komercreisiem caur Minsku vai dažiem citiem ceļiem, skaidroja ĀM pārstāve.

Kalniņa-Lukaševica pastāstīja, ka Dienvidaustrumāzijā pašlaik atrodas 45 Latvijas valstspiederīgie, kas vēlas atgriezties. Repatriācijas reisi pašlaik nav plānoti, jo iedzīvotāji ik pa laikam var atgriezties Eiropā ar kādu no komercreisiem.

Repatriācijas jautājumā situācija ir stabilizējusies un Latvijā pašlaik vēlas atgriezties 214 cilvēki. Katram individuāli tiek meklēts risinājums, reizē ĀM lūdz izmantot esošos komercreisus, skaidroja ĀM parlamentārā sekretāre.

Komisijas sēdē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV) norādīja, ka ir panākta vienošanās par jaunu juridisko ietvaru Covid-19 izplatības mazināšanai. Tas nozīmē, ka visdrīzāk tiks lemts par ārkārtējās situācijas izbeigšanu pēc 9.jūnija, taču tiks lūgts Saeimai ar likumu lemt par masveida pulcēšanās ierobežojumu noteikšanu. 

Aizsardzības komisija šodien atbalstīja lēmumprojektu par valdības veiktajiem grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Ar grozījumiem atļauts vispārēja tipa aptiekai veikt attālinātu privātpersonas pasūtījumu - zāļu, tai skaitā recepšu zāļu un no valsts budžeta līdzekļiem kompensētu zāļu un medicīnisko ierīču - apstrādi un piegādi uz privātpersonas dzīvesvietu, nosakot šīs darbības prasības un kārtību.

Tāpat ar grozījumiem noteikts aizliegums bērnu izklaides pasākumu norisei iekštelpās, piemēram, bērnu viesību organizēšanu, izklaides un atrakciju centru, batutu parku, bērnu rotaļu istabu, bērnu pieskatīšanas istabu darbību, tai skaitā tirdzniecības centros, kā arī noteiktas citas izmaiņas.

Iepriekš ticis norādīts, ka Saeimai ir tikai jāpārapstiprina šie jau pieņemtie grozījumi. Saeimai gan ir tiesības arī tos noraidīt.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas