Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apsver iespēju arī nākamajā mācību gadā televīzijā turpināt rādīt izglītojošo kanālu Tava klase

Iespējams, arī nākamajā mācību gadā televīzijā tiks rādīts izglītojošais kanāls Tava klase, piektdien sarunā ar skolu beidzējiem atklāja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa stāstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērtēs izglītojošā kanāla rezultātus un apsvērs iespēju sadarboties arī ar citiem televīzijas kanāliem, kas varētu popularizēt šādu mācīšanās veidu.

Politiķe norādīja, ka ministrija saņem ļoti pozitīvas atsauksmes īpaši no diasporas latviešiem, turklāt unikālo skatītāju skaits esot mērāms vairāk nekā 300 000. Viņasprāt, kanāla auditorija ir nodrošināta un IZM domā par projekta turpināšanu.

Varbūt nākamajā mācību gadā projektā Tava klase iesaistīs arī citas klases un vairāk pasniegs tieši STEM jomas priekšmetus, teica Šuplinska.

Jau vēstīts, ka Tava klase piedāvā mācību stundas 1.-6.klašu skolēniem, kā arī 9. un 12.klašu skolēniem, lai sniegtu lielāku atbalstu, gatavojoties valsts pārbaudes darbiem. Šobrīd vietnē www.tavaklase.lv pieejama programma, nodarbību tēmas un nepieciešamie resursi.

Tava klase satura veidošanā ir iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāju no visas Latvijas un palīdzību skolotājiem projektā ir snieguši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki.

Projektu īsteno IZM sadarbībā ar iniciatīvas grupu Vecāki par labāku izglītību, nodrošinot oriģināla mācību satura izveidi un tā pārraidīšanu bezmaksas televīzijas platformās ReTV un Sportacentrs.com TV.

Projekta tehnoloģiskie partneri ir Telia Latvija un Veset, kas nodrošina TV kanālu izspēles pakalpojumus, kā arī apraidi internetā, platformā tavaklase.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas