Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar VP priekšnieka vietniekiem saistītās kriminālprocess sākts pēc Ģirģena sniegtās informācijas

Kriminālprocess, kurā iesaistīti Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieki ierosināts pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) sniegtās informācijas Iekšējās drošības birojam (IDB).

Ģirģens aģentūrai LETA teica, ka viņa prioritāte ir, lai šajā valstī iepirkumi notiktu godīgas konkurences apstākļos, un lai tiesībsargājošās iestādes būtu paraugs godprātīgam darbam.

Ministram VP formastērpu konkursa iepirkums izraisīja aizdomas, tāpēc viņš nodeva viņam pieejamo informāciju IDB.

"Kā redzam, IDB sācis kriminālprocesu pret augsta ranga amatpersonām, kā arī tika veiktas aizturēšanas. Patlaban tiks veikta izmeklēšana, un noskaidroti apstākļi - Latvijā kā demokrātiskā valstī pastāv nevainīguma prezumpcija, tomēr uzskatu, ka iestādes vadītājam uz pārbaudes procesa laiku no amata pienākumiem būtu jāatstādina personas ar kriminālprocesa statusu. Būtu arī jānodrošina, lai konkrētās amatpersonas neatrastos iepirkumu komisijās un nepiedalītos saimnieciska rakstura lēmumos," norāda Ģirģens.

Jau ziņots, ka IDB sācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanos VP izsludinātajos formastērpu iepirkumos, un šajā lietā iesaistīti VP priekšnieka vietnieki - Normunds Krapsis un Renāte Fila-Roķe.

IDB paziņojis, ka sācis kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu divos VP izsludinātajos iepirkumos, kas saistīti ar VP formastērpu un reprezentācijas un parādes formas tērpu iegādi.

Šajā kriminālprocesā tiek izvērtēta VP amatpersonu iespējama bezdarbība, kā arī iesaistīto uzņēmēju veiktās iespējamās krāpnieciskās darbības, un IDB ir veicis kriminālprocesuālās darbības VP, kā arī vairākos citos uzņēmumos.

Kriminālprocesā par iespējamu krāpšanu VP izsludinātajos iepirkumos ir vairākas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību, tai skaitā ir aizturētas divas privātpersonas - uzņēmumu pārstāvji.

Patlaban izmeklēšana turpinās par iespējamu krāpšanu un iespējamu bezdarbību.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka IDB veicis procesuālās darbības VP telpās.

Ar pašu amatpersonu piekrišanu VP apstiprina, ka procesuālās darbības veiktas arī pie VP priekšnieka vietniekiem - Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieces Filas-Roķes un Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka Krapša.

VP rīcībā nav informācijas, ka personām būtu piemērots jebkāds drošības līdzeklis, un tās turpina dienestu.

Krapsis aģentūrai LETA apstiprināja, ka IDB viņam piemērojis personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu, taču viņš kategoriski noraida IDB inkriminētās aizdomas.

Viņš arī apliecināja, ka no amata nav atstādināts, arī IDB viņu nav nopratinājis un nekādus drošības līdzekļus nav piemērojis. "Ņemot vērā, ka esmu publiska persona, es par savu cieņu un godu iestāšos līdz galam," piebilda amatpersona.

Aģentūrai LETA patlaban nav izdevies noskaidrot, kāds statuss IDB izmeklētajā lietā piemērots Filai-Roķei.

LETA jau jūnija sākumā ziņoja, ka VP saņēmusi jaunā dizaina formastērpus un patlaban pakāpeniski tie tiek izsniegti policistiem.

Sākotnēji modes mākslinieka Bruno Birmaņa izstrādāto formastērpu komplektu apņēmās izgatavot divi pretendenti, taču beigās viens atteicās. Turklāt iepirkuma organizēšanā tika saņemta sūdzība, kuras izskatīšana aizņēma laiku, tāpēc tikai pērn oktobrī iepirkuma komisija par iepirkuma uzvarētāju atzina uzņēmumu "SRC Brasa".

Publiski pieejamā informācija liecina, ka plānotā līguma summa ir līdz 2,4 miljoniem eiro.

Fila-Roķe pērn Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā skaidroja, ka pirmie jaunā dizaina formas saņems patruļpolicisti un ceļu policisti.

Pāreja uz jaunā dizaina formām notiks vairāku gadu laikā.

Top komentāri

?
?
Konkurss uz VP priekšnieka amatu izgājis finiša taisnē.
Supskatom
S
Tas, ka izdrāž pašus drāzējus, sagādā kaut nelielu, tomēr - gandarījumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas