Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

AS Sadales tīkls aicina Jāņos neaizmirst par drošību

Lai svētku brīvdienas paietu droši un elektrība būtu gan pilsētā, gan laukos, AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem elektroietaišu tuvumā un ievērot drošības noteikumus kurinot ugunskurus, portālu Diena.lv informēja Sadales tīklā.

Ikvienam ir jāievēro maksimāli drošības pasākumi elektroietaišu tuvumā, jo mehāniski izraisīts bojājums var radīt cilvēka dzīvībai bīstamu apdraudējumu. Jāņu svinību laikā īpaši ir jāpārdomā, lai ugunskura vieta būtu droša, neapdraudot savu vai apkārtējo īpašumu, kā arī elektroenerģijas piegādes nodrošināšanas infrastruktūru: elektrolīniju balstus un vadus.

Mehāniski bojāts vai nodedzis balsts kļūst nestabils, līdztekus elektrotīkla un vides bojājumiem, ugunskura dedzināšanas rezultātā  sadegušā balsta vads, nokļūstot uz zemes, var radīt bīstamu situāciju apkārtējai sabiedrībai.
Katru gadu uzņēmumam AS Sadales tīkls problēmas rada trešo personu izraisīti elektrotīklu bojājumi - vadu saraušana, veicot mežizstrādes darbus blakus gaisvadu līnijām, kabeļu līniju sabojāšana, veicot rakšanas darbus būvniecības laikā, nogāzti balsti ceļa satiksmes negadījumu rezultātā, kā arī bojātas elektrolīnijas ugunsgrēku dēļ. Šā gada piecos mēnešos AS Sadales tīkls elektrotīklam trešo personu izraisīti bojājumi fiksēti 170 reizes.

AS Sadales tīkls veic elektroapgādi vairāk nekā vienam miljonam klientu visā Latvijas teritorijā, apkalpojot 26 052 sadales transformatoru apakšstacijas un elektrotīklu 94 700 kilometru garumā. Gaisvadu elektrolīnijas, bez kurām nav iedomājama Latvijas ainava, stiepjas 69 569 kilometru garumā. Neapdomīgas rīcības rezultātā izraisīts elektrotīkla bojājums, it sevišķi vidējā sprieguma tīklā, var atstāt bez elektroenerģijas piegādes no dažiem desmitiem mājsaimniecību līdz pat vairākiem tūkstošiem klientu blīvāk apdzīvotās teritorijās.

Dodoties prom no mājām uz vairākām dienām, jāatceras arī par elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem. Negaisa laikā no elektrotīkla neatslēgtas elektroierīces var tikt bojātas, radot papildu drošības risku un materiālus zaudējumus, īpaši tad, ja ēka nav aprīkota ar zibens pārsprieguma aizsardzību. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, nekavējoties lūgums ziņot, zvanot uz AS Sadales tīkls klientu servisa bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas