Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV Valsts departaments izsludinājis grantu programmu medijiem Baltijā

Valsts departamenta Demokrātijas, cilvēktiesību un darbaspēka birojs izsludinājis granta projektu konkursu organizācijām, kuru mērķis ir atbalstīt neatkarīgus medijus Baltijas valstīs, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Birojs līdz šī gada 7.augustam aicina pieteikt projektus, kas atbalstītu neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus, sabiedriskās raidorganizācijas un veicinātu mediju lietotprasmi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Kā norādīts biroja paziņojumā, programmas mērķis ir uzlabot profesionālu un uzticamu mediju konkurētspēju un veicināt vietējās auditorijas paplašināšanos, pamatojoties uz faktos balstītu un uzticamu informāciju.

Programmās ietvertie pasākumi var ietvert vietējo neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu sabiedrisko raidorganizāciju spēju radīt oriģinālu, augstas kvalitātes, profesionālu, objektīvu un piesaistošu saturu vietējā, krievu vai angļu valodā. Tāpat projekti var paredzēt finansiālu palīdzību satura veidošanā, īpaši, krievu valodā, kā arī palielināt mediju finansiālo stabilitāti, stiprinot konkrēto mediju spēju iesaistīties tirgus analīzē un izmantot atbilstošu analīzi jaunu biznesa modeļu attīstīšanai un auditorijas paplašināšanai.

Vienlaikus programmas mērķis ir stiprināt sabiedrības spēju identificēt un analizēt neatkarīgas, kvalitatīvas un uzticamas ziņas un informāciju, piesaistot esošās mediju lietotprasmes aktivitātes un nostiprinot labāko praksi visā reģionā.

Demokrātijas, cilvēktiesību un darbaspēka birojs programmai atvēlējis aptuveni 3 000 000 ASV dolāru (2 681 684 eiro), kas paredzēti vienam vai diviem projektiem. Tāpat paredzēts, ka projektu izpildei būtu jāsākas šī gada decembrī un jāilgst vismaz 24 mēnešus.

Top komentāri

Poļitičeskijs
P
Žurnālistiem un žurnālistēm, kuriem ir paņemti hipotekārie un citi kredīti, neizpildītas civiltiesiskas saistības vai kādas citas nastas, granti no Amerikas - labs atspaids un iespēja.
oskars
o
par labiem un vajadzigiem meliem dos grantus un premijas ,ha,ha ...
Mjaa
M
Interesanti, kad mediji pieprasīs no Rīgas domes PADZĪT smagos noziegumos apsūdzēto un pirmajā instancē notiesāto deputātu un Rīgas mēra kandidātu BUNDARU.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas