Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Uz B uzturēšanas klases autoceļiem bedrītes aizlāpīs līdz 15. jūnijam

Bedru skaits samazinās

Dienu pirms noteiktā termiņa – pirmā jūnija – valsts AS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) paziņoja, ka ir pabeidzis bedru masveida remontu uz valsts galvenajiem un reģionālajiem asfaltētajiem autoceļiem ar lielāko satiksmes intensitāti jeb uz tiem autoceļiem, kuriem ir noteikta augstākā – A uzturēšanas klase.

"Saremontēto bedru apjoms uz A uzturēšanas klases autoceļiem pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājies par 35%, šogad tās ir vairāk nekā 93 tūkstošu kvadrātmetru apjomā, savukārt 2014. gadā – 144 tūkstoši kvadrātmetru. Saremontēto bedru apjoms ik gadu samazinās, jo notiek intensīvi būvniecības un rekonstrukcijas darbi uz asfaltētajiem valsts galvenajiem autoceļiem, kas būtiski ir uzlabojis autoceļu segumu kvalitāti," norāda LAU pārstāve Sigita Audere. 

Bedru masveida remonts turpinās uz B uzturēšanas klases autoceļiem, tas tiks pabeigts līdz 15. jūnijam, uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem – līdz 1. jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā, uzsver Audere. 

Valsts AS Latvijas valsts ceļi (LVC) Komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova Dienai stāsta, ka pasūtījumu uzņēmējiem dod Satiksmes ministrija, savukārt darbus pieņem LVC un maksā tikai tad, kad novērtēta kvalitāte. Esot arī gadījumi, kad ceļu remonts tiek izbrāķēts un jāveic atkārtoti. Ziemā tiek veikts pagaidu remonts ar auksto asfaltu, un, pēc Kononovas teiktā, lielākoties vasarā šie posmi ir jālabo no jauna. Audere gan norāda, ka esot arī gadījumi, kad ziemā likti ielāpi turas ilgi. Taču visbiežāk atkārtoti nākas lāpīt avārijas stāvoklī esošus ceļus. Audere arī piebilst, ka pārbaudīts tiek faktiski visu ceļu stāvoklis. 

LVC mājaslapā pārpublicētajā Autoceļu Avīzes materiālā ar zīmīgu nosaukumu "Ceļi nav starp valdības prioritātēm" izteikta prognoze, ka finansējums ceļiem turpmākajos gados var sarukt. Šogad valsts ceļiem atvēlētais finansējums ir 261,8 miljoni eiro. No tiem 185,3 miljoni eiro ir valsts budžeta finansējums, bet 76,5 milj. eiro – ES fondu finansējums. 

Top komentāri

latvietis ar mietu
l
TIK TIEŠĀM GRIBAS AR M IETU SADOT LIEPĀJAS KOMUNĀLAJAI SAIMNIECĪBAI ! CIK VAR SPĪDZINĀT TOS INVALĪDUS LIEPĀJĀ ? AIZBRAUCU ŠODIEN UZ GLĀBŠANAS STACIJU ..,SACERĒJOS ŠODIEN DRUSKU PABRADĀT PA JŪRAS MALIŅU ....IZĀRDĪTA TĀ GARĀ DĒĻU LAIPA !!!...TAJĀ KOMUNĀLAJĀ SAIMNIECĪBĀ LAIKAM STRĀDĀ ...GALĪGIE IDIOTI LEPĀJĀ!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas