Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez dialoga nav slimnīcas

Divu pašvaldību nespēja sadarboties, iespējams, ir iemesls, kāpēc nolemts sākt Vidzemes slimnīcas reorganizāciju, izveidojot divus atsevišķus uzņēmumus - Valmierā un Valkā. Lai gan slimnīcas kapitāldaļas pieder gan Valmieras, gan Valkas pašvaldībai, tomēr lēmumi par turpmāko slimnīcas attīstību nav pieņemti, pusēm vienojoties.

Rezultāts gan būs atkarīgs no spējas turpmāk sadarboties, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.Pēc tam kad SIA _Vidzemes slimnīca _75% kapitāldaļu turētāja Valmieras pilsētas pašvaldība no medijiem uzzināja, ka Valkas novada dome iecerējusi savā īpašumā esošās Vidzemes slimnīcas kapitāldaļas pārdot privātajam investoram, Valmieras dome pieņēma lēmumu sākt slimnīcas reorganizāciju, izveidojot divus atsevišķus uzņēmumus. Kā Dienai paskaidroja Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Aigars Vītols, tieši nesaskaņotās Valkas pašvaldības aktivitātes bijis galvenais arguments lēmuma pieņemšanai. Viņš teica, ka Valmiera nevēlas, lai Vidzemes slimnīcā ienāk privātais kapitāls, kas var ietekmēt visu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu. Tāpēc vienīgais risinājums ir nodalīt Valkas slimnīcu kā atsevišķu vienību. Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis gan uzskata, ka šāds lēmums ir absurds, jo reāli dzīvē to nevarot realizēt. Viņš Dienai paskaidroja, ka Valkā no slimnīcas faktiski ir palikusi tikai čaula, jo visa aparatūra un speciālisti pārsvarā atrodas Valmierā. Būtu nepieciešami milzīgi ieguldījumi. Lēmums, pēc Kraukļa domām, ir pārsteidzīgs, jo par privāto investoru piesaisti notikušas tikai diskusijas, par kurām informēta arī Valmieras pilsētas pašvaldība. Tomēr Vītols Dienai uzsvēra, ka par Valkas plāniem uzzinājis tikai medijos. Pēc viņa domām, ja sākumā būtu notikusi konstruktīva diskusija starp pašvaldībām, iespējams, rezultāts būtu cits.Lai gan abas pašvaldības nākušas klajā ar skaļiem paziņojumiem, tomēr lēmums par Vidzemes slimnīcas reorganizāciju vēl nav oficiāli pieņemts. Kā paskaidroja Vītols, patlaban Valmieras pilsētas dome ir pieņēmusi konceptuālu lēmumu sākt slimnīcas reorganizācijas procesu, bet tas nekādā ziņā nav gala lēmums. Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena ceturtdien, 13.februārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas