Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bijušais policijas priekšnieks: Ja Islāma valsts nepārdos naftu, tā neiegūs līdzekļus ieročiem

Eiropas Savienībai pats galvenais terorisma izskaušanā ir finansējuma pārtraukšana vai iesaldēšana teroristiem, šodien Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskajā fakultātē notikušajā diskusijā Mūsdienu terorisma jaunie vaibsti norādīja RSU Juridiskās fakultātes docents, bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks un pašreizējais Ostas policijas šefs Valdis Voins.

Viņš uzskata, ka Rietumiem vajadzētu panākt, lai teroristiskā organizācija Islāma valsts nepārdod naftu. Tad tā negūtu līdzekļus ieročiem un kaujinieku atalgošanai. Tāpat ES nepieciešams pievērst lielāku uzmanību organizētās noziedzības apkarošanai, jo saikne starp organizēto noziedzību un teroristiem ir pietiekami cieša.

Rietumiem ir jāturpina pievērst pastiprināta uzmanība šaujamieroču nelikumīgas tirdzniecības apkarošanai, stingrākai sprāgstvielu un sprāgstvielu prekursoru apritei, piemēram, lauksaimniecībā izmantojamo minerālmēslu kontrolei.

Voins piekrīt ES lemtajam par aviopasažieru datu reģistra izveidi, lai gan diskusijas par šāda reģistra nepieciešamību joprojām esot aktuālas, īpaši starp cilvēktiesību aizstāvjiem.

Tāpat uzmanība jāpievērš interneta satura kontrolei, jo daļa potenciālo teroristu zināšanas un iedvesmu smeļas tieši no internetā atrodamās informācijas, skaidroja Voins. Pēc viņa teiktā, uzmanība noteikti jāpievērš arī tām personām, kas atgriežas no konfliktu zonām.

Runājot par Latvijā nepieciešamajiem pasākumiem, Voins uzsvēra, ka sabiedrībai ir jāizšķiras, vai tā drošības vārdā ir gatava ierobežojumiem, lai gan terorisma draudu līmenis mūsu valstī ir zems. Latvijas gadījumā īpaši svarīga ir aktīva sadarbība ar partnervalstu dienestiem, rīcības plānu saskaņošana un dažādu mācību noorganizēšana par to, kā rīkoties teroraktu vai teroraktu seku novēršanā, sacīja Voins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas