Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Cer uz pasta nozarei derīgu likumu

Patlaban noslēgusies priekšlikumu iesniegšana grozījumu Pasta likumā trešajā lasījumam, un drīzumā gaidāma šo grozījumu pieņemšana Saeimā galīgajā variantā. Tomēr diskusijas par pasta nozares attīstībai noderīgu, tirgus liberalizācijas situācijai atbilstošu tiesisko regulējumu nerimst.

Pasta nozares komersanti cer, ka trešajā lasījumā tiks pieņemts tāds likumiskais ietvars, kas sekmēs nozares izaugsmi, nevis sagraus konkurenci un novedīs pie valsts akciju sabiedrības Latvijas pasts (LP) monopola saglabāšanas. Jāpiebilst arī, ka līdz 2014. gadam tieši LP deleģēta universālā pasta pakalpojumu (UPP) sniegšana.

Diena jau rakstīja, ka jau no šī gada sākuma pasta tirgus Latvijā uzskatāms par liberalizētu, bet pasta nozarē strādājošie komersanti un viņus pārstāvošā Latvijas Tiešā mārketinga asociācija (LTMA) uzskata, ka ierēdņu un politiķu lēmumi rada iespaidu - tiek darīts viss iespējamais, lai LP atrastos labvēlīgākā situācijā, salīdzinot ar citiem pasta nozarē strādājošajiem uzņēmumiem. Arī Saeimas jau otrajā lasījumā pieņemtajā grozījumu Pasta likumā redakcijā pasta nozares komersanti saskatījuši draudus pasta tirgus attīstībai, pat - pastāvēšanai. Diena jau vēstīja, ka pasta nozares komersanti it īpaši iebilst pret likuma normu, ka "UPP sniedzējam ir tiesības slēgt ar juridiskajām personām individuālas vienošanās par cenām".

"Nav pieņemams, ka netiek kontrolētas atlaides, ko UPP pakalpojuma sniedzējs var piedāvāt. Te iespējams cenu dempings, lai konkurentiem atņemtu klientus, un nav izslēgta tirgus kropļošana," norāda Abonēšanas centra Diena valdes priekšsēdētājs Valters Streļuks. Šāda norma, kas pieļauj slēgt vienošanos par individuālajām cenām, vispār likumā nebūtu jāiekļauj, uzsver V. Streļuks, paužot ne vien savu, bet arī visas LTMA viedokli.

Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs, bezpartejiskais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins vakar Dienai atturējās komentēt priekšlikumus grozījumu Pasta likumā trešajam lasījumam, bet pauda cerību, ka "diskusijas laikā nonāksim pie kompromisiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas