Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Darbu sākušas Tele2 5G bāzes stacijas Jūrmalā un Valmierā

Mobilo sakaru operators Tele2 uzstādījis un iedarbinājis vēl divas 5G bāzes stacijas - Jūrmalā un Valmierā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Tādējādi Tele2 5G tīkls komercrežīmā darbojas piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā un Valmierā. Tele2 5G bāzes stacija Jūrmalā ir uzstādīta Emīlijas ielā, bet Valmierā - Raiņa ielā, savukārt Daugavpilī tā atrodas Šķirotavas dzelzceļa stacijas tuvumā, Jelgavā - pie Dobeles šosejas, bet Rīgā - Mūkusalas biznesa centra teritorijā.

Tāpat Tele2 pārstāvji atzīmēja, ka rudenī plānots iedarbināt 5G bāzes stacijas arī Siguldā, Salacgrīvā un Rīgā, Brīvības ielā.

"5G tehnoloģija joprojām ir attīstības sākuma posmā, tā šobrīd ir salīdzinoši dārga un tās pielietojums biznesa jomās - ierobežots, taču mēs turpinām pakāpenisku tās attīstību, lai būtu gatavi, kad tā būs nepieciešama biznesa procesu nodrošināšanai un būs pieejams plašāks 5G ierīču klāsts," pauda Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Viņa piebilda, ka šobrīd faktiski notiek mēģinājumi un meklējumi nākotnes vārdā.

Krūmiņa norādīja, ka tādējādi kompānijas galvenais fokuss joprojām ir uz 4G tīkla jaudas attīstību, jo šī tehnoloģija vēl ilgi spēs nodrošināt ikdienas vajadzības tehnoloģiju jomā.

"Šogad esam jau uzstādījuši 30 jaunas bāzes stacijas, 150 stacijās veikuši modernizācijas un paplašināšanas darbus, kā arī jau vairāk nekā trešdaļu mūsu bāzes staciju Rīgā esam pieslēguši optiskajam tīklam, kas ļauj uzlabot tīkla jaudu vietās, kurās ir vislielākais pieprasījums pēc mobilā interneta," minēja Krūmiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas