Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dārzeņu audzētājs Mārupes siltumnīcas šogad modernizācijā plāno investēt 1,5 miljonus eiro

Dārzeņu audzētājs Mārupes siltumnīcas šogad modernizācijā plāno investēt 1,5 miljonus eiro, piesaistot bankas Citadele aizdevumu.

Kompānija investīcijas plāno veikt dārzeņu audzēšanas procesa un infrastruktūras modernizācijā un automatizācijā, kā arī darba apstākļu un drošības uzlabošanā.

Tostarp bankā minēja, lai iegūt lielāku ražu ar labāku kvalitāti, Mārupes siltumnīcas plāno uzstādīt miglas sistēmu, kas nodrošinās augiem nepieciešamo gaisa mitruma režīmu un labākus augšanas apstākļus. Tāpat uzņēmums iegādāsies jaunu kastu mazgāšanas mašīnu. Jaunā iekārta būs ar lielāku jaudu un labāku mazgāšanas kvalitāti, palīdzot sagatavot atkārtoti lietojamo taru produkcijas novākšanai.

Šogad Mārupes siltumnīcas plāno turpināt arī administratīvo un noliktavu ēku renovāciju, kā arī sākta jauna mēslošanas līdzekļu noliktavas būvniecība. Savukārt telpās, kuras iepriekš izmantoja kā materiālu noliktavu, šogad plānots ierīkot jaunu ēdamtelpu un virtuves zonu uzņēmuma darbiniekiem.

Gada otrajā pusē tiks investēts realizācijas daļā, lai automatizētu produkcijas fasēšanu un svēršanu.

"Mūsu izaudzētajiem dārzeņiem pārdošanas apmēri veikalos šogad ir ļoti labi un pandēmijas ietekmē pieauguši," pauda Mārupes siltumnīcu līdzīpašniece Kristīne Brunovska-Marinaki.

Viņa atzīmēja, ka ir traucēta dārzeņu piegāde no trešajām valstīm, tāpēc tirgū ir stipri mazāk citu valstu produkcijas, kas bieži tika uzdota par vietējo, tāpat mazāk tiek ievesta produkcija no Polijas.

"Lai arī HoReCa nozare piedzīvo krīzi, samazinājumu neizjūtam, jo lielākā daļa šo klientu preci iepriekš iegādājas, ņemot vērā tikai cenu, bet ne kvalitāti vai izcelsmi. Šajā laikā esam uzsākuši sadarbību ar vairākiem jauniem HoReCa projektiem un ceram tos turpināt," minēja Brunovska-Marinaki.

Kompānija Mārupes siltumnīcas reģistrēta 2008.gadā. Kompānija nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu segtajās platībās. Pērn Mārupes siltumnīcas 8,6 hektāru platībā izaudzēja 4901 tonnu gurķu un tomātu.

Mārupes siltumnīcas pamatkapitāls ir 7,437 miljoni eiro, un tās vienīgā īpašniece ir SIA Ezerkauliņi Agro, liecina Firmas.lv informācija. Savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Kaspars Brunovskis, Brunovska-Marinaki, Helmuts Balderis-Sildedzis un Anita Baldere-Sildedze. 

2018.gada Mārupes siltumnīcu apgrozījums bija 9,969 miljoni eiro, bet peļņa - 1,152 miljoni eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Pēc aktīvu apmēra banka Citadele šogad marta beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas emitētās obligācijas ir iekļautas biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas