Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Daugavpils pilsētas domē nozuduši dokumenti par 275 000 eiro vērtu iepirkumu

Daugavpils pilsētas domē, veicot atsevišķu iepirkumu pārbaudi, konstatēta dokumentu pazušana, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Lieta ir saistīta ar vispārīgās vienošanās ar iepirkuma uzvarētāju par piena produktu piegādi Daugavpils mācību iestādēm pazušanu. Iepirkuma summa ir aptuveni 275 000 eiro.

Iepirkumā uzvarējušais uzņēmums Junona Bep 2016.gada augustā parakstīja līgumu ar Daugavpils Izglītības pārvaldi un sāka piena produkcijas piegādi Daugavpils 16.vidusskolai, tikmēr domes iepriekšējā vadība lika parakstītās vispārīgās vienošanās oriģinālus nogādāt uz domi, kur tie arī nozuda.

Iepirkuma locekļiem tika paziņots, ka vispārīgā vienošanās ar uzņēmumu Junona Bep netika parakstīta un tika veikts jauns iepirkums, kurā uzvarēja jau Latgales Piens.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (Saskaņa) pieļauj, ka iepriekšējā domes vadība bija ieinteresēta, lai konkursā uzvarētu tieši AS Latgales Piens.

Par notikušo ir informēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija), komentējot minēto paziņojumu, aģentūrai LETA atzina, ka nezinot nevienu dokumentu, kurš būtu nozudis. "Pie manis uz kabinetu neviens Iepirkumu dokuments nav nests," norādīja Lāčplēsis.

Lāčplēsis pieļāva, ka minēto paziņojumu Elksniņš ir izplatījis, mēģinot safabricēt vismaz kaut ko, lai attaisnotu savus iepriekšējos izteikumus.

"Elksniņš, kā amatpersona mani iepriekš ir apvainojis nozieguma pastrādāšanā, domes sēdes gaitā paziņojot, ka es esmu iejaucies iepirkumu komisijas darbībā. Patlaban Elksniņš ir sapratis savu kļūdu un attaisnojumam mēģina safabricēt vismaz kaut ko," teica Lāčplēsis.

Patlaban bijušais Daugavpils mērs gaidot skaidrojumu un vērsīšoties ar pieprasījumu tiesā par amatpersonas rīcību, par apmelošanu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
ELKSNIŅŠ NOSŪTĪJA KĀ DĀVANU PUTINAM !!!
Varbūt Dienai
V
... pie šādiem rakstiem vajag pievienot informāciju "reklāmraksts " , " politiskā reklāma vai kādu citu atpazīšanas simbolu? Pirms pašvaldību vēlēšanām arī šāda paša raksti tika publicēti - pēc tam - krimināllieta nav ierosināta , pierādījumu nav utt . Bet nu virsraksti iespaidīgi .
Fiksais
F
Latvija var! Tikai nebrīnamies kāpēc no šīs paradīzes mūk iedzīvotāji, uzņemumi un investori!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas