Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Deputāti: Jāatrod abpusēji apmierinošs risinājums žurnālistu darbam Saeimas sēžu zālē

Nepieciešams atrast abpusēji apmierinošu risinājumu žurnālistu darbam Saeimas sēžu zālē, trešdien atzina Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (SC) norādīja, ka dažos brīžos televīzijas operatoru un fotogrāfu klātbūtne deputātiem traucē un tie nevar no savām vietām piecelties. Tādēļ būtu nepieciešams pie viena galda sēsties Saeimas Prezidijam un plašsaziņas pārstāvjiem, lai varētu atrast risinājumu, kas fiziski netraucētu deputātiem strādāt, piemēram, stacionāru kameru izvietošanu.

Orlovs rosināja ar šādu vēstuli vērsties pie prezidija, tomēr pārējie deputāti atzina, ka šādu jautājumu risināšana īsti nav šīs komisijas kompetencē. Tika pausts - ja kādu deputātu neapmierina pašreizējā situācija, lai tas personīgi vēršas pie prezidija.

"Ja deputāts Jānis Klaužs (ZZ) to gribēja, lai pats vēršas pie prezidija un skaidro savu viedokli. Ja tagad viņš vēlas atkāpties, tā ir viņa darīšana," sacīja Orlovs.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) iepriekš norādīja, ka ir jārod visām pusēm pieņemams risinājums, lai prese varētu brīvi strādāt, savukārt deputātiem būtu netraucēta pieeja savām darba vietām, un arī viņi varētu veikt savus pienākumus.

Ņemot vērā, ka ir aktualizēts jautājums par operatoru un fotogrāfu darbu Saeimas sēžu zālē, Saeimas priekšsēdētāja nolēmusi uzdot Saeimas kancelejai un Sabiedrisko attiecību birojam sadarbībā ar Saeimas apsardzi sagatavot priekšlikumus sadarbības pilnveidošanai.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju darbu Saeimas sēžu zālē regulē Saeimas Prezidija pieņemti noteikumi. Īstenojot šos noteikumus, plašsaziņas līdzekļu darbu Saeimas sēžu laikā organizē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs sadarbībā ar Saeimas apsardzi.

Kā ziņots, pirms nedēļas Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā deputāts Klaužs paziņoja, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem vajadzētu liegt uzturēties Saeimas sēžu zālē, jo viņi apgrūtina deputātu darbu.

"Viņi vienkārši ir jāmet ārā no turienes. Viņi kāpj uz galvas un pārsniedz elementāras pieklājības robežas," sašutumu pauda Klaužs.

Deputāts uzsvēra, ka filmējošo žurnālistu dēļ viņš nevarot pat mierīgi apsēsties savā darba vietā. "Nekur nav tā, ka parlamentā aiz muguras stāv bars ar kamerām," sacīja politiķis.

Klaužs arī pauda sašutumu, ka netiek ievērots nekāds deputātu privātums, piemēram, "jāizbeidz tas cirks, kad tu sūti īsziņu un tevi filmē". "Vajadzētu izvērtēt televīziju izpratni par ētiku un estētiku," norādīja deputāts.

Par šiem izteikumiem vēlāk sašutumu pauda plašsaziņas līdzekļu un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas