Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dibināts LG meitasuzņēmums Gaso; valdes priekšsēdētājas amatā Pētersone-Godmane

Lai izpildītu Enerģētikas likuma prasības nošķirt gāzes sadali no gāzes tirdzniecības, dibināta akciju sabiedrība Gaso, portālu Diena.lv informēja AS Latvijas Gāze preses pārstāvis Kaspars Upaciers.

2016. gada 11. februārī noteiktie Enerģētikas likuma grozījumi paredz dabasgāzes sadales sistēmas operatora nodalīšanu no Latvijas Gāzes, izveidojot atsevišķu kapitālsabiedrību un nodrošinot neatkarīgu pārvaldību atbilstoši Enerģētikas likuma 45. panta otrās un trešās daļas prasībām. Šīs prasības stāsies spēkā 2018. gada 1. janvārī.

2017. gada 15. augustā Latvijas Gāze akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par uzņēmuma reorganizāciju, nodalot meitasuzņēmumā dabasgāzes sadales sistēmas operatoru AS Gaso.

Trešdien, 22. novembrī, AS Gaso oficiāli nodibināta. Par valdes priekšsēdētāju kļuvusi bijusī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, bet vēl valdē darbosies Antons Bubenovs, Joahims Hokercs, Baiba Bebre un Aleksandrs Koposovs.

AS Gaso darbu sāks 1. decembrī un būs vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā, kas, pārņemot AS Latvijas Gāze tehnisko infrastruktūru un iecirkņus, nodrošinās dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un patēriņa uzskaiti.

 

Top komentāri

e ē
e
nu atkal jau tur jockes iefiltrējas , Latvija plauks un zaļos kā cukurbiešu lauki bet varbūt paliks sarkana no sarkanām bietēm (no kauna) .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas