Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dīkstāves pabalstu saņems arī pašnodarbinātie, autoratlīdzību saņēmēji un mikrouzņēmumu darbinieki

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas priekšlikumu izmaksāt dīkstāves pabalstu pašnodarbinātajiem, autoratlīdzību saņēmējiem un mikrouzņēmumu darbiniekiem, pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, pašnodarbinātajiem un autoratlīdzību saņēmējiem dīkstāves pabalsts būs 75% apmērā no līdz šim saņemtiem ienākumiem. Savukārt mikrouzņēmumos strādājošie varēs saņemt dīkstāves pabalstu 50% apmērā no līdz šim saņemtajiem ienākumiem.

Arī šai darba ņēmēju kategorijai dīkstāves pabalsts nepārsniegs 700 eiro. 

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pagājušajā nedēļā skaidroja, ka tiek meklēts risinājums sociāli mazāk aizsargāto darba ņēmēju atbalstam Covid-19 radītās krīzes laikā.

Vaicāts, vai dīkstāves pabalstus varēs saņemt arī, piemēram, mikrouzņēmumos strādājošie, Reirs atzina, ka šajā krīzē vairāk nekā 200 000 darba ņēmēju ir bez sociālā nodrošinājuma, tāpēc tiks vērtēts, kā palīdzēt visiem. Tomēr valdībā līdz šim atbalstītais dīkstāves pabalstu regulējums attiecās uz to darba ņēmēju loku, kuru darba devēji maksājuši visus nodokļus.

"Mēs izvērtēsim visas kategorijas - pašnodarbinātos, autoratlīdzību saņēmējus, mikrouzņēmumus. Bet pirmais signāls tika dots tiem, kas pelna naudu valsts budžetā, maksā lielas algas darbiniekiem, kā arī tiem, kuri veic lielus ieguldījumus infrastruktūrā vai pamatlīdzekļos," stāstīja Reirs.

Kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro.

Top komentāri

Šreks
Š
Tomēr iedzīvotāji (darba tauta) ar savu darbu rada jebkuru PVN, no kā uztur valsts pārvaldi, tikmēr valdība imitē nerimtīgu rosību, tikai kā labā? Pilns internets ar pamācībām, kā dezinficēt rokas utt. tikai bizness ir apturēts! Un ja nav darba, nav pasūtījumu, nav ko maksāt. ierēdņi par sevi acīmredzot ir 100% ka algu saņems tāpat!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas