Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dzelzceļa avārijā cietušais ritošais sastāvs tiks aizvākts līdz 19.janvārim

Daugavpils novada Naujenes pagastā notikušajā dzelzceļa avārijā cietušais ritošais sastāvs no negadījuma vietas tiks aiztransportēts no 12.janvāra līdz 19.janvārim, informēja VAS Latvijas Dzelzceļš.

Cisternu transportēšanu LDz plānojis veikt ar pašu rīcībā esošo tehniku. Kravu plūsma pa dzelzceļu būtiski netikšot kavēta, jo transportēšanas darbi notiks tiem noteiktajos konkrētos laika periodos. Tāpat tiks slēgts līgums ar Vides konsultāciju biroja servisu par vides sanācijas plāna izstrādi. Tikšot ņemti un analizēti gan gaisa, gan ūdens, gan grunts paraugi, lai varētu sākt sanācijas darbus.

Kā ziņots, koncernam LDz Daugavpils novada Naujenes pagastā notikusī dzelzceļa avārija radījusi aptuveni miljona latu zaudējumus, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdis Uģis Magonis.

Miljons latu ir izdevumi, kas nepieciešami, lai atjaunotu gan ceļa plātnes, gan ritošo sastāvu, gan likvidētu vides piesārņojumu. Cik no tā reāli nāksies segt LDz, cik apdrošināšanas kompānijai "vai kā savādāk", pagaidām nevarot pateikt, sacīja Magonis.

Viņš norādīja, ka tehniskā inspekcija ir minējusi, ka avārijas cēlonis varētu būt sliedes pārmija, bet tā vēl neesot galīgā versija.

Jau ziņots, ka svētdien ap plkst.22.10 apmēram vienu kilometru aiz Kraujas stacijas negadījuma rezultātā no sliedēm noskrēja 17 kravas vagoni. No pieciem vagoniem noplūda minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs. Naktī veikti nepieciešamie remontdarbi, un otrdien vilcienu kustība posmā Daugavpils-Indra atjaunota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas